Kamala Harris, la București. Vicepreședintele SUA se întâlnește cu Klaus Iohannis

Ultima actualizare:

Kamala Harris vine în București pentru a discuta cu Nicolae Ciucă și Klaus Iohannis. Vicepreședinta SUA este pentru prima oară în România de la preluarea mandatului său.

kamala harris jpeg

Kamala Harris s-a aflat și în Polonia

Kamala Harris se va întâlni cu președintele României la Palatul Cotroceni, începând cu ora 14. La discuții va participa și premierul Nicolae Ciucă. Vor avea loc convorbiri tete-a-tete urmate, la ora 15,30, de susținerea declaraţiilor de presă comune.

Președintele României a anunțat că va discuta cu vicepreşedintele SUA despre postura NATO pe Flancul Estic, Grupul de Luptă aliat care ar urma să fie găzduit de România şi despre soldaţii americani care au venit în ţara noastră. Anunțul a fost făcut înainte de a participa la reuniunea informală a Consiliului European.

Solidaritatea Parteneriatului bilateral este reconfirmată

Scopul vizitei oficiale este acela de a reconfirma soliditatea Parteneriatului strategic bilateral şi a angajamentului ferm al Statelor Unite de a susţine securitatea României şi a aliaţilor NATO de pe Flancul Estic. De asemenea, se dorește a se prezenta și aprecierea administraţiei americane pentru abordarea responsabilă şi implicată a ţării noastre în contextul ameninţărilor actuale de securitate generate de agresiunea ilegală a Federaţiei Ruse, conform Administrației Prezidențiale.

Întrevedere vine în continuarea consultărilor ce au avut loc între liderii aliaţi din 11, 18 şi 28 februarie, la care a participat și preşedintele Klaus Iohannis. Acestea au avut loc la iniţiativa preşedintelui Statelor Unite ale Americii, Joseph R. Biden.

"În acest context, preşedintele Klaus Iohannis şi vicepreşedintele Kamala Harris vor discuta despre măsurile aliate de consolidare a posturii NATO de descurajare şi apărare pe Flancul Estic, inclusiv perspectiva creşterii în continuare a prezenţei militare americane şi aliate în România, ca măsură suplimentară de asigurare a securităţii ţării noastre şi a întregii regiuni. De asemenea, va fi abordată coordonarea, în continuare, a comunităţii transatlantice privind adoptarea de noi sancţiuni privind Rusia", a precizat Administraţia Prezidenţială.

RECOMANDĂRI de circulație

Poliția Capitalei recomandă ca vineri, 11 martie, să se evite deplasarea pe DN 1, în contextul prezenței la București a delegației americane.

"Autorităţile implicate au în vedere ca măsurile de securitate instituite să interfereze cât mai puţin cu activităţile cotidiene ale populaţiei. Astfel, pentru participanţii la trafic vor fi dispuse măsuri de fluidizare a circulaţiei şi, în acest context, Brigada Rutieră Bucureşti solicită conducătorilor auto să respecte semnalele şi indicaţiile poliţiştilor. Conducătorilor auto le este recomandat ca vineri, în intervalul orar 12,00 - 17,00, să evite deplasarea pe Drumul Naţional 1, pentru a preîntâmpina formarea eventualelor ambuteiaje", a anunţat DGPMB.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

image
image
image
image
image
image
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net