Joe Biden s-a întâlnit cu Boris Johnson: "Am reafirmat relaţia specială dintre cetăţenii noştri"


    Boris Johnson, întrevedere cu Joe Biden înainte de summitul G7Foto: Getty
Boris Johnson, întrevedere cu Joe Biden înainte de summitul G7Foto: Getty

Joe Biden a declarat joi seară, după întâlnirea cu premierul britanic Boris Johnson, că au reafirmat "relaţia specială" dintre Statele Unite şi Marea Britanie. La rândul său, Boris Johnson a spus că se va ajunge la un "teren de înţelegere" în privința tensiunilor post-Brexit din Irlanda de Nord.

"Am abordat şi am discutat o gamă largă de probleme asupra cărora Marea Britanie şi Statele Unite colaborează foarte strâns. Am reafirmat relaţia specială dintre cetăţenii noştri şi am reînnoit angajamentul pentru apărarea valorilor democratice permanente pe care le împărtăşesc ambele ţări. În prezent, dezvoltăm angajamentul pentru o Cartă Atlantică revitalizată, actualizată, pentru a aborda principalele provocări ale acestui secol: securitatea cibernetică, tehnologiile emergente, sănătatea globală şi schimbările climatice. Am discutat obiectivele noastre comune pentru ghidarea ambiţioaselor acţiuni mondiale de contracarare a schimbărilor climatice", a afirmat Joe Biden, potrivit Digi24.

Premierul britanic Boris Johnson a relativizat divergenţele sale cu preşedintele SUA Joe Biden privind tensiunile post-Brexit în Irlanda de Nord: "Vrem să ne asigurăm că păstrăm echilibrul procesului de pace. Există absolut un teren de înţelegere şi sunt optimist că vom ajunge la aceasta".

Vouchere sociale tichet social Inquam Photos / Octav Ganea
manuta  victor dorobantu Wednesday jpg
despartire   heart g56bfad668 1280 jpg
Anamaria Prodan
Ivana Knoll FOTO Instagram png
pele gettyimages 841963610 jpeg
Zile libere legale în 2023
infidelitate 0 jpeg
masina accident jpeg
Imagini din satelit cu noua baza militara rusa la Mariupol FOTO MAXAR webp
image
image
image
image
Bancnotele care valorează 1800 de lire
calendar ortodox 2022 4 decembrie sfanta mare mucenita varvara  jpg
Zile libere legale în 2023
pele gettyimages 841963610 jpeg
Ivana Knoll FOTO Instagram png
Anamaria Prodan