Kim Jong-un, de nerecunoscut! Președintele Coreei de Nord a apărut în public mai slab ca niciodată

Cele mai recente imagini cu Kim Jong-un au stârnit îngrijorare în întreaga lume. Președintele Coreei de Nord a apărut mai slab ca niciodată în timpul unei reuniuni a partidului de guvernământ care se desfășoară în această perioadă.

În 2019, Kim Jong-un cântărea 140 de kilograme. Foto: Getty Images
În 2019, Kim Jong-un cântărea 140 de kilograme. Foto: Getty Images

Kim Jong-un (37 de ani), preşedintele Coreei de Nord, a părut mai slab ca niciodată în imaginile postate online de Agenţia Centrală de Ştiri din Coreea de Nord (KCNA).

Reuniunea Partidului Muncitoresc se desfășoară pe fondul unor provocări economice majore pentru regimul din Coreea de Nord, din cauza sancţiunilor internaţionale, dezastrelor naturale provocate de schimbările climatice şi perturbărilor cauzate de pandemia de coronavirus, chiar dacă ţara nu a raportat încă niciun caz pozitiv la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS

„Implementarea celor mai importante politici de partid şi de stat pentru 2021 urmează să fie examinate” cu scopul de a conduce Coreea de Nord spre „următoarea etapă a victoriei”, potrivit KCNA, citată de Adevărul.

Kim Jong-un a slăbit de la 140 de kilograme

Presa internaţională a observat că liderul nord-coreean a slăbit semnificativ de la ultima sa apariţie publică documentată cu imagini.

Liderul nord-coreean a slăbit foarte mult de la ultimele imagini oficiale. Foto: Profimedia
Liderul nord-coreean a slăbit foarte mult de la ultimele imagini oficiale. Foto: Profimedia

Din cauza scăderii în greutate, mult timp s-a speculat că Kim ar avea probleme de sănătate. Însă serviciile de informaţii din Coreea de Sud au spus într-un raport din octombrie că acesta este sănătos. Serviciul Naţional de Informaţii (NIS) a apreciat atunci că greutatea lui Kim Jong-un a scăzut de la aproximativ 140 de kilograme la 120 de kilograme. Anterior, NIS a spus că liderul nord-coreean are aproximativ 1,70 metri înălţime.

După aproximativ 10 ani de mandat, Kim se luptă să depăşească ceea ce pare a fi cea mai grea perioadă a guvernării sale, cauzată de dificultăţile economice agravate de pandemia de coronavirus. Criza alimentară este accentuată şi, potrivit unor surse interne, Kim ar fi transmis poporului că în următorii 3 ani trebuie să mănânce mai puţin.

Kim Jong-un, probleme de sănătate din cauza excesului ponderal

Din cauza excesului ponderal, Kim Jong-un ajunsese să aibă mari probleme cu nivelul crescut de colesterol şi cu rinichii. Profesorul Cho Dong-uk, de la Universitatea de Stat Chungnam, a delcarat la un moment dat că „judecând după pungile sub ochi, privirea înceţoşată şi trăsăturile faciale căzute” Kim suferă de mari probleme renale. 

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net