La nouă zile de la moartea lui Aleksei Navalnîi, Putin refuză să predea corpul familiei. Navalnaia: „Uciderea nu a fost suficientă”

Ultima actualizare:

Iulia Navalnaia, văduva regretatului lider al opoziției ruse Aleksei Navalnîi, a cerut sâmbătă autorităților ruse să elibereze cadavrul acestuia pentru înmormântare și l-a acuzat pe președintele rus Vladimir Putin că „torturează” cadavrul soțului ei și îl numește „satanist”, relatează Reuters.

Iulia Navalnaia cere trupul lui Navalnîi pentru înmormântare: Sursă foto: Reuters
Iulia Navalnaia cere trupul lui Navalnîi pentru înmormântare: Sursă foto: Reuters

„Uciderea nu a fost suficientă, acum i-a luat ostatic trupul”

Într-un videoclip de șase minute postat pe YouTube, Navalnaya l-a acuzat pe Putin că ține „ostatic” cadavrul soțului ei și a pus sub semnul întrebării credința creștină, adesea mărturisită a lui Putin.

Mama lui Navalnîi, Lyudmila, a declarat vineri că anchetatorii ruși au refuzat să-i elibereze cadavrul de la o morga din îndepărtatul oraș arctic Salekhard, până când ea nu va fi de acord să în îngroape într-o înmormântare secretă, nu publică.

„Nouă zile de când Putin mi-a omorât soţul (...) dar se pare că uciderea nu a fost suficientă, acum i-a luat ostatic corpul neînsufleţit, i-a umilit mama pentru a o forţa să accepte o înmormântare în secret", a declarat văduva principalului adversar al Kremlinului, cu o voce tremurândă, într-un video online.

Ea a spus că un oficial i-a spus că ar trebui să fie de acord cu cererile lor, deoarece trupul lui Navalny se descompune deja.

Sâmbătă, membrii echipei lui Navalnîi au spus că autoritățile i-au amenințat că îl vor îngropa în colonia îndepărtată a închisorii, unde a murit, dacă familia lui nu este de acord cu condițiile lor.

Familia lui Navalnîi umilită de Putin

În videoclip, Iulia Navalnaia apare epuizată, iar vocea îi tremură puternic când spune că Putin este personal responsabil pentru locul unde se află cadavrul soțului ei și că îl „torturează” și în moarte, așa cum a făcut-o în viață.

Putin (...) este cel care dă ordinele spunând: 'Nu-l daţi înapoi, puneţi presiune pe mamă, zdrobiţi-o, spuneţi-i că trupul neînsufleţit al fiului ei se descompune', a continuat ea.

„L-aţi torturat când era în viaţă, acum îl torturaţi şi după ce a murit", a mai spus Iulia Navalnaia.

„Dați-ne înapoi trupul soțului meu. Vrem să ținem o slujbă de înmormântare și să-l înmormântăm într-un mod uman, în pământ, așa cum se obișnuiește în creștinismul ortodox", a mai spus Iulia Navalnaia în mesajul postat sâmbătă pe YouTube. 

De mai bine de o săptămână, Liudmila Navalnaia, mama opozantului, încearcă să recupereze rămăşiţele fiului ei care a murit pe 16 februarie într-o închisoare dintr-o regiune arctică îndepărtată unde Navalnîi era închis.

Preşedintele rus nu a reacţionat la moartea principalului său critic, care ispăşea o pedeapsă de 19 ani de închisoare şi a supravieţuit unei otrăviri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net