Mama lui Alexei Navalnîi, mesaj din fața închisorii Lupul Polar. „Mă adresez ție, Vladimir Putin”. VIDEO

Ultima actualizare:

Liudmila Navalnaia a transmis un mesaj video adresându-i-se lui Vladimir Putin. Femeia în doliu stă de câteva zile în fața porții spitalului unde fiul ei, Alexei Navalnîi, cel mai mare dușman politic al lui Putin a fost adus mort în noaptea de 17 februarie de la închisoarea „Lupul Polar”. Trupul lui este depus la morgă, iar autoritățile ruse refuză să îl predea familiei. Mama opozantului îi cere dictatorului să o lase să își înmormânteze fiul.

image

Liudmila Navalnaia cere trupul fiului ei pentru înmormântare

Liudmila Navalnaia a transmis un mesaj video, care ar fi fost înregistrat în apropierea penitenciarului IK-3 "Lupul Polar", unde Navalnîi a murit, se presupune pe data de 16 februarie. În spatele femeii se observă gardul din sârmă ghimpată.

"Pentru a cincea zi nu am putut să-l văd, nu mi-au dat corpul său, nici măcar nu-mi spun unde este", a spus Liudmila Navalnaia, mama opozantului.

„Mă adresez ție, Vladimir Putin. Decizia depinde în totalitate de tine. Lasă-mă să-mi văd în sfârșit fiul. Cer ca trupul lui Alexei să fie predat imediat, astfel încât să-l pot îngropa într-un mod uman”, a spus femeia.

Kremlinul respinge acuzațiile soției lui Navalnîi

Iulia Navalnaia a transmis și ea un mesaj video luni, 19 februarie, în care îl acuză pe Vladimir Putin că i-a omorât soțul și a anunțat că va continua lupta lui Alexei Navalnîi pentru o Rusie liberă.

Marti, Kremlinul a răspus văduvei lui Alexei Navalnîi, numind acuzațiile ”grosolane şi nefondate”, relatează AFP.

”Evident, este vorba despre acuzaţii grosolane şi total nefondate împotriva şefului statului rus”, a transmis purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.

”Dar având în vedere că Iulia Navalania a devenit văduvă în urmă cu câteva zile, nu voi comenta”, a adăugat Peskov, transmite aceeași sursă.

Familia lui Navalnîi, umilită de Putin

Rudelor liderului defunct al opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi li se refuză accesul la cadavrul acestuia.

„Mama lui Aleksei (Navalnîi) şi avocaţii săi au sosit la morgă (luni) dimineaţă. Nu au fost autorizaţi să intre. Unul dintre avocaţi a fost literalmente împins afară. Când am întrebat personalul dacă corpul este acolo, nu au răspuns”, a anunţat pe reţele sociale o purtătoare de cuvânt a lui Alexei Navalnîi, Kira Iarmîş.

Potrivit acesteia, comisia de anchetă a transmis familiei şi avocaţilor lui Navalnîi că în continuare cauza decesului este „nedeterminată” şi că ancheta cu privire la moartea opozantului a fost ”prelungită”.

”Mint, câştigă timp şi nici măcar nu o ascund”, a mai spus Kira Iarmîş.

Opozantul rus, adversarul numărul unu al lui Vladimir Putin, a murit vineri, la vârsta de 47 de ani, într-o închisoare din Arctica, în regiunea Iamal, unde ispăşea 19 ani de închisoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
klaus iohannis 3 jpg
gratar mici
bujorul de stepa zeu de campie facebook jpg
avion pexels jpg
politie italia1 jpg
coloana masini a1 jpg
Cheng  Charlie  Saephan castigator loterie profimedia jpg
philip weston thomas porumbel bobbi profimedia (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net