Liderul Hezbollah face azi prima declarație. Există temeri că ar putea fi una de război la adresa Israelului

Ultima actualizare:

Pentru prima oară de la începutul războiului Hamas-Israel, liderul grupării teroriste Hezbollah, Hassan Nasrallah, va avea azi un discurs public. Marile puteri ale lumii se aşteaptă la o declaraţie de război la adresa Israelului. Între timp, secretarul de stat al SUA a ajuns, din nou, în Israel, vineri, pentru discuții cu premierul Netanyahu.

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah. Sursa foto: AFP
Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah. Sursa foto: AFP

Liderul Hezbollah, Hassan Nasrallah, este aşteptat să ţină un discurs vineri, care va fi primul său comentariu public de la atacul Hamas din 7 octombrie asupra Israelului şi de la răspunsul militar al Israelului. 

Hassan Nasrallah rupe așadar tăcerea și va apărea vineri într-o transmisiune de la Beirut, care vine în urma creșterii violențelor la granița de nord a Israelului, transmite The New York Times.

Hezbollah este un aliat al Hamas sprijinit de Iran și angajat să distrugă Israelul. De la atacul surpriză al Hamas asupra Israelului din 7 octombrie și de la bombardarea și invazia în Gaza din partea Israelului, în Orientul Mijlociu au crescut temeri potrivit cărora Hezbollah va deschide un al doilea front împotriva Israelului la granița sa de nord, declanșând un război mai larg.

Acest discurs va fi atent studiat pentru a afla dacă grupul militant libanez intenţionează să intre în război. 

Declarația anunțată pentru ziua de vineri, 3 noimebrie a liderului Hezbollah dă fiori reci liderilor lumii.

Joe Biden cere „pauză” pentru eliberarea ostaticilor, Blinken s-a întors la Tel Aviv

Între timp, Antony Blinken a ajuns la Tel Aviv alături de recent confirmatul ambasador american în Israel, Jack Lew. Este a treia sa vizită în Israel de când a fost lansat atacul terorist împotriva Israelului, pe 7 octombrie.

În remarcile sale pentru presă înainte de plecarea de la Washington, de joi, Blinken a spus că intenționează să discute cu guvernul israelian despre „campania în desfășurare împotriva organizației teroriste Hamas” și de „pașii care trebuie făcuți pentru a proteja civilii”, relatează Agerpres.

Preşedintele american Joe Biden, abordat miercuri în timpul unei reuniuni cu caracter politic cu privire la conflictul între Israel şi Hamas, s-a declarat favorabil unei "pauze" în război pentru a permite "prizonierilor" să părăsească enclava, a relatat France Presse.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
focsa si sotia jpg
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
vama veche foto Digital Adviser2 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net