Londra a fost inundată după o ploaie torențială. Apa a blocat străzile FOTO

26 iulie 2021
article img
Londra a fost inundată, după o ploaie torențialăFoto: AFP

Ploile torenţiale care s-au abătut peste sud-estul Angliei au provocat, duminică seară, inundaţii până pe străzile Londrei, unde transportul a fost afectat. Serviciile de salvare se confruntă cu inundaţii puternice peste tot în capitala britanică, a scris pe Twitter în cursul serii primarul Sadiq Khan.

Autobuzele, metrourile şi trenurile au fost afectate. Londonezii au fost îndemnați să îşi verifice itinerariul şi să evite traversarea zonelor inundate pe jos sau cu maşina, relatează news.ro. În sudul capitalei britanice, în apropierea staţiei Queenstown Road, poliţia a blocat traficul pe o arteră devenită impracticabilă, şoseaua fiind inundată, în special sub podurile feroviare. Cel puțin o stație de metrou a fost umplută cu apă.

article img
Ploile torenţiale însoţite de vânt care s-au abătut peste sud-estul AnglieiFoto: AFP

Serviciul britanic de meteorologie, Met Office, a declanşat o alertă portocalie pentru furtuni la Londra şi zonele învecinate valabilă duminică seara, dar furtuni şi ploi torenţiale sunt aşteptate până luni în sudul ţării.

article img
Pompierii din Londra au indicat pe Twitter ca au primit aproximativ 300 de apeluri raportând inundaţii în sud-vestul capitaleiFoto: AFP