Migranții refuzați de italieni sunt primiți de Franța. Vor ajunge și în România

Ministrul francez de interne Gerald Darmanin a declarat joi seară că nouă ţări europene s-au angajat să primească două treimi dintre cei 234 de migranţi preluaţi de nava umanitară Ocean Viking, transmite Adevărul.

Grup de migranți ajunși în Italia. foto: Profimedia
Grup de migranți ajunși în Italia. foto: Profimedia

Italienii nu le-au permis accesul

Nava Ocean Viking a ONG-ului SOS Méditerranée va acosta într-un port militar din Franţa „în mod excepţional", conform unui anunţ făcut de guvernul francez, după ce Italia a refuzat să autorizeze acostarea sa. Dintre ţările europene care s-au angajat să primească migranţi, Germania va primi peste 80 de persoane, a confirmat ministrul francez într-un interviu televizat.

De asemenea, Croaţia, România, Bulgaria, Lituania, Malta, Portugalia, Luxemburg şi Irlanda vor primi migranţi în numele "solidarităţii europene", a spus Darmanin. Refugiaţii primiţi sunt cei "eligibili pentru azil", a adăugat ministrul francez, repetând că "cei care nu pot obţine azil se vor întoarce direct în ţările lor de origine".

Ministrul de Interne al Italiei, Matteo Piantedosi, a denunţat joi ca fiind „complet de neînţeles“ decizia Parisului de a se răzbuna pe Roma, care a refuzat acostarea unei nave cu migranţi, obligând Franţa să o primească, mai noterază Adevărul

Tensiuni între oficialii europeni

Reacţia Franţei la solicitarea de a primi 234 de migranţi, când Italia a primit 90.000 numai în acest an, este complet de neînţeles", a reacţionat ministrul într-un comunicat. Pasagerii de pe Ocean Viking provin din Bangladesh, Eritreea, Siria, Egipt, Pakistan, Mali, Sudan, Guineea, conform sursei citate.

Organizaţia neguvernamentală SOS Méditerranée a anunţat că, „în faţa tăcerii Italiei”, a solicitat Franţei să desemneze un port sigur pentru debarcarea migranţilor blocaţi la bordul navei Ocean Viking. 

„Această soluţie extremă este rezultatul unui eşec critic şi dramatic al tuturor statelor membre ale Uniunii Europene şi al statelor asociate de a facilita desemnarea unui loc sigur”, a subliniat organizaţia în comunicatul său.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
chirie pixabay
image
image
image
image
image
image
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net