Trei migranți au fost bătuți și violați în apropiere de granița dintre Polonia și Belarus! Unul dintre ei a ajuns la spital


    Trei migranţi, bătuţi, violaţi şi jefuiţi lângă un oraş polonez în apropiere de frontiera cu BelarusulFoto: news.ro
Trei migranţi, bătuţi, violaţi şi jefuiţi lângă un oraş polonez în apropiere de frontiera cu BelarusulFoto: news.ro

Trei migranţi originari din Irak şi Siria au fost bătuţi cu bestialitate şi violaţi în apropierea de Hajnowka, un oraş polonez de la frontiera Poloniei cu Belarusul. Unul dintre cei trei migranţi - un irakian - a fost dus de urgență la spital după ce a fost lovit în cap cu o bară de metal, în apropiere de oraşul Hajnowka.

Acesta se află în continuare în stare de inconștiență, scrie news.ro. Un sirian, care a traversat frontiera împreună cu irakianul şi cu soţia acestuia, a declarat că ei au fost atacaţi joi (11 noiembrie) de către trei persoane, dintre care una era înarmată  cu o sticlă spartă.

”Noi le-am cerut apă, însă (...) ei ne-au atacat”, a declarat el, cu ajutorul unui interpreat de la ONG-ul Grupa Granica (Grupul Frontiera)..

”Noi nu credem că a fost un atac rasist, ci un viol. Ei ne-au bătut pentru a ne face să spunem unde aveam banii. Noi nu am vrut să le spunem”, a declarat el. Hoţii au plecat însă cu 7.500 de dolari (6.600 de euro).

Grăniceri polonezi au anunţat vineri că au arestat doi irakieni şi un sirian. Mii de migranţi, majoritatea originari din Orientul Mijlociu, au traversat sau încearcă să traverseze începând din această vară frontiera dintre Belarus şi trei state membre ale Uniunii Europene (UE) - Letonia, Lituania şi Polonia.

Occidentul acuză Guvernul belarus de faptul că-i lasă să treacă pe aceşti migranţi, ca represalii faţă de sancţiuni impuse de UE Minskului.

Migranţi acuză forţe belaruse de faptul că-i obligă să treacă frontiera şi autorităţile poloneze de faptul că-i trimit înapoi. Mulţi migranţi trăiesc, astfel, în condiţii extrem de dure de-a lungul frontierei.

Faimosii Survivor Romania joc imunitate Foto Pro TV jpg
front 1 Beyonce (gettyimages) jpg
Ahmet Eyüp Türkaslan, Facebook jpg
Cutremur Turcia, Getty jpg
Cutremur în Turcia FOTO Profimedia
Farul CSU Craiova, Sportpictures jpg
Survivor Romania webp
miri nunta jpeg
image
image
image
image
image
image
Cutremur în Turcia FOTO Profimedia
miri nunta jpeg
calendar ortodox 2021 7 februarie sfantul partenie png
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
Icoana Basilica ro webp
Papa Francisc Captură video jpg