Miracol! Un băiețel de 8 ani a supraviețuit o săptămână în canalizare

Un băiat de 8 ani din Germania a fost găsit în mod miraculos blocat într-o canalizare, la opt zile după ce a fost dat dispărut. Joe, al cărui nume de familie nu a fost făcut public, se juca în grădina părinților săi din Oldenburg, atunci când s-a pierdut în mod misterios, pe 17 iunie.

Joe a supraviețuit o săptămână fără apă și mâncare
Joe a supraviețuit o săptămână fără apă și mâncare

Foto: Shutterstock/Politia Germană

A fost lansată o operațiune uriașă de căutare, la care au participat rezidenți locali, detectivi, câini polițiști, însă băiatul a fost de negăsit. În cele din urmă, pe 25 iunie, un trecător a sunat la poliție, după ce a auzit un zgomot venind dintr-o canalizare.

Citește și: VIDEO emoționant! Băiețelul de 4 ani dispărut la Suceava, găsit la aproape 5 km distanță de casă

Canalizarea se afla la doar 200 de metri de casa copilului

Echipajele de salvare au ajuns imediat fața locului, la aproximativ 200 de metri de casa familiei din districtul Donnerschwee. Când au ridicat capacul canalului, pompierii l-au găsit pe Joe în fundul canalizării. Micuțul era extrem de speriat, dar salvatorii au reușit să îl calmeze, iar într-un final, un pompier a intrat în canal pentru a-l scoate. Băiatul a fost transportat de urgență la spital, în stare de hipotermie. Nu are alte răni majore, iar medicii spun că se va reface complet. Departamentul de poliție din Oldenburg a spus că momentan va rămâne în atenția medicilor, dar peste câteva zile i se vor lua declarații, pentru a afla cu exactitate ce a pățit.

Poliția din Germania a deschis o anchetă în acest caz

Poliția a deschis o anchetă în acest caz și investighează acum dacă Joe s-a pierdut sau a fost închis acolo de cineva, dar și cum a reușit să supraviețuiască atâtea zile. Locuitorii orășelului german spun că sunt extrem de fericiți că micuțul a fost găsit în viață după atâta timp, dar nu își explică de ce nu l-a auzit cineva până acum.

Află mai multe despre: Copilaş de doi ani şi jumătate, găsit teafăr de poliţişti într-o râpă

„Trec des pe aici. Dacă ar fi fost acolo de mult timp, cineva l-ar fi auzit mai devreme”, a declarat un martor ocular, pentru ziarul german Bild.

Polițiștii din Oldenburg au de gând să folosească roboți speciali pentru a călători prin canalizare și pentru a stabili cum a ajuns Joe blocat acolo. Din cauza îngustimii canalului, o persoană adulta nu poate intra în el. Medicii susțin că băiețelul a avut noroc pentru că, deși a fost foarte cald în ultima perioadă, în canalizare este în mod natural mult mai răcoare, iar oamenii pot supraviețui zile întregi fără apă și fără mâncare. Există cazuri de persoane care au reușit să scape nevătămate din peșteri, consumând doar picăturile de apă formate prin condensare pe pereți. Specialiștii cred că la fel s-a întâmplat și în cazul lui Joe.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!    

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
renovare apartament jpg
image png
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image png
439472728 923339792915902 5736137712490660858 n e1713931499872 webp
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net