NASA cere omenirii să facă un lucru în ziua eclipsei totale de Soare din 8 aprilie 2024

Ultima actualizare:

Pe 8 aprilie 2024 Agenția Națională Spațială Americană (NASA) invită cetățenii pasionați de știință aflați de-a lungul traseului eclipsei totale de soare (în total, circa 30 de milioane de oameni) să participe la proiectul său în desfășurare Eclipse SoundScapes. Prin combinarea înregistrărilor vizuale și audio NASA își propune să ajute la înțelegerea mai profundă a influenței evenimentului asupra diferitelor ecosisteme din fiecare țară. Specialiștii îndeamnă oamenii să fie atenți la comportamentul unei anumite insecte.

Eclipsa de Soare  jpg

Reacția animalelor în timpul eclipsei

Cum răspunde natura la eclipsa de soare? Pe măsură ce luna trece prin fața soarelui, lumina ambientală scade, temperaturile scad și chiar și unele stele încep să apară.

Se știe că aceste schimbări bruște ale mediului au păcălit animalele să se comporte așa cum ar face-o la apus sau în zori.

„Cu cât avem mai multe date audio și observații, cu atât putem răspunde mai bine la aceste întrebări”, a declarat Kelsey Perrett, coordonator de comunicații cu Eclipse Soundscapes Project, într-un anunț la începutul acestei luni.

„Contribuțiile oamenilor de știință participanți ne vor permite să analizăm anumite ecosisteme și să stabilim modul în care eclipsa le-ar fi putut afecta pe fiecare dintre ele.”

Există mai multe modalități prin care oricare dintre cei aproximativ 30 de milioane de oameni aflați de-a lungul traseului eclipsei pot participa pe data de 8 aprilie 2024.

Oamenii aflați pe sau în apropierea traiectoriei pot colecta date audio, video sau să își noteze ceea ce observă. Cu ajutorul unui dispozitiv pot să înregistreze sunetele din jur.

Între timp, „observatorii” pot scrie ceea ce văd și aud și apoi pot trimite aceste observații prin intermediul site-ului proiectului.

NASA a transmis că va asigura resurse pentru grupurile mari de voluntari din școli de exemplu, informează Popular Science.

Atenție asupra comportamentului greierilor

Ce legătură au ecplipsele cu insectele? Potrivit NASA, agenția este interesată în mod special de o mai bună înțelegere a comportamentului greierilor, precum și de observarea diferențelor dintre modul în care pot răspunde animalele nocturne și diurne.

Eclipsa de Soare care va avea loc la 8 aprilie 2024 va fi o eclipsă totală de Soare. Este a 15 eclipsă totală din secolul al XXI-lea, dar a 18-a trecere a umbrei Lunii peste Pământ, în acest secol.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net