Purtarea măştii, obligatorie de luni pentru toţi francezii, începând de la vârsta de 6 ani

Franța ia noi măsuri pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus. De la începutul săptămânii viitoare, toţi francezii care au împlinit cel puţin 6 ani vor trebui să poarte mască în mijloacele de transport în comun şi în staţiile acestora, în gări şi aeroporturi, în arenele sportive, în lăcaşurile de cult, în biblioteci şi în pieţele acoperite.

Franța înăsprește regulile pentru a limita riscul de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 Sursă: Profimedia
Franța înăsprește regulile pentru a limita riscul de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 Sursă: Profimedia

Măsura va intra în vigoare începând de luni, 3 ianuarie, potrivit unui decret publicat sâmbătă în Monitorul Oficial din Franţa, relatează postul BFMTV şi AFP, potrivit Adevărul. Până acum, purtarea măştii era obligatorie începând de la vârsta de 11 ani.

Varianta Ommicron este dominantă în Franța 

Măsura anunţată de autorităţile franceze vine în contextul în care tulpina Omicron a devenit dominantă pe teritoriul Franţei. „62,4% dintre teste au arătat un profil compatibil cu varianta Omicron” la începutul ultimei săptămâni a anului 2021, faţă de 15% în cea precedentă, a anunţat agenţia de sănătate publică într-un raport publicat pe 30 decembrie.

Prezența variantei Omicron în Franța a dus la o creștere bruscă a numărului de cazuri de îmbolnăvire. Franța a înregistrat peste 200.000 de cazuri noi zilnic, în ultimele zile ale anului 2021. 

Varianta Omicron a devenit dominantă în Franța Sursă foto: Profimedia
Varianta Omicron a devenit dominantă în Franța Sursă foto: Profimedia

Varianta Omicron este dominantă și în Marea Britanie 

Un număr din ce în ce mai mare de dovezi arată că Omicron este mai blând decât "rivalii" săi și este mai puțin probabil să îi aducă pe patul de spital pe cei care se îmbolnăvesc.  Un studiu realizat în Africa de Sud arată că numărul celor spitalizaţi cu Omicron sau care au cazuri grave datorate acestei variante este mai mic decât la cei infectaţi cu Delta.  

Varianta Omicron este deja dominantă în Marea Britanie și a făcut ca numărul de îmbolnăviri să atingă un nou record.

De asemenea, a determinat o creștere a numărului de infecții în SUA, care a înregistrat peste 500.000 de infectări pe zi, un alt număr record. 

image
image
image
image
image
image
1 iunie la MAI jpg 1 jpg
muntele everest gunoaie jpg
sokoke pisica png
bugatti residences0profimedia jpg
3 Wednesday Addams   Official Teaser   Netflix 1 41 screenshotJPG jpg
orez facebook jpg