Studiu: Îmbolnăvirea cu Omicron, armă eficientă împotriva variantei Delta

Ultima actualizare:

Îmbolnăvirea cu varianta Omicron a Covid poate ajuta oamenii să se ferească de Delta, sugerează o nouă cercetare.  

Varianta Omicron pare să fie mai blândă decât cea Delta Sursă foto: Profimedia
Varianta Omicron pare să fie mai blândă decât cea Delta Sursă foto: Profimedia

Academicienii au luat probe de sânge de la oameni afectați de varianta ultra-infecțioasă și le-au măsurat nivelurile de anticorpi. Apoi s-au uitat la cât de bine au reacționat proteinele care luptă împotriva virusului atât în cazul variantei Omicron, cât și în cazul variantei Delta. 

Testele de laborator, efectuate la două săptămâni după ce pacienții s-au alăturat studiului, au arătat că nivelurile de anticorpi au crescut de 14 ori ca răspuns la Omicron.  

Dar a existat și o creștere de 4,4 ori față de Delta, potrivit descoperirilor care i-au luat prin surprindere pe cercetători, informează Dailymail.co.uk. 

Sursă foto: AFP
Sursă foto: AFP

Alte studii care au abordat subiectul imunității încrucișate au arătat că anticorpii produși ca răspuns la Delta au reacționat slab la Omicron.

Profesorul Alex Sigal, virolog la Universitatea KwaZulu-Natal din Africa de Sud, care a condus cercetarea, a spus că datele sugerează că Omicron ar putea marca faza endemică a pandemiei.

Profesorul Sigal a adăugat: „Dacă, așa cum arată în prezent din experiența din Africa de Sud, Omicron este mai puțin patogen, atunci acest lucru va ajuta la eliminarea Delta”.

El a spus că acest lucru se datorează faptului că ar trebui să „scădă probabilitatea ca cineva infectat cu Omicron să fie reinfectat cu Delta”.

Un număr din ce în ce mai mare de dovezi arată că Omicron este mai blând decât "rivalii" săi și este mai puțin probabil să îi aducă pe patul de spital pe cei care se îmbolnăvesc.

Varianta Omicron este deja dominantă în Marea Britanie și a făcut ca numărul de îmbolnăviri să atingă un nou record.

Sursă foto: Profimedia
Sursă foto: Profimedia

De asemenea, a determinat o creștere a numărului de infecții în SUA, care a înregistrat peste 500.000 de infectări pe zi, un alt număr record. 

Studiu: 80% mai puţine spitalizări la Omicron decât la Delta

Un studiu realizat în Africa de Sud arată că numărul celor spitalizaţi cu Omicron sau care au cazuri grave datorate acestei variante este mai mic decât la cei infectaţi cu Delta.

Analiza a fost făcută de un grup de oameni de știință de la Institutul Național pentru Boli Transmisibile (NICD) și de universități importante, inclusiv Universitatea din Witwatersrand și Universitatea din KwaZulu-Natal.

Ei au descoperit că riscul de internare în spital a fost cu aproximativ 80% mai mic pentru cei infectați cu Omicron în comparație cu Delta și că pentru cei aflați în spital riscul de boală severă a fost cu aproximativ 70% mai mic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net