Un bebeluş de un an, suspect cu Omicron. Care e starea micuţului

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Un bebeluș în vârstă de un an este suspectat că ar fi infectat cu noua variantă Omicron. Copilul este internat la Spitalul de Pediatrie din Piteşti şi ar putea fi cel mai tânăr pacient infectat cu noua tulpină.

Un bebluş de un an este suspectat de infectare cu Omicron foto: pixabay
Un bebluş de un an este suspectat de infectare cu Omicron foto: pixabay

Copilul s-a întors recent cu părinţii lui din Marea Britanie. El este acum internat la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, cu mama sa. Bebeluşul este stabil, a declarat managerul spitalului, medicul Tudor Ionescu, pentru hotnews.ro.

Doctorii aşteaptă acum rezultatele analizei de secvenţiere, iar dacă informaţia va fi confirmată, micuţul fi cel mai tânăr pacient cu Omicron din România.

Un adolescent de 14 ani, infectat cu Omicron

În acest moment, cel mai tânăr caz de infectare cu Omicron confirmat oficial în țara noastră este un adolescent de 14 ani. El a fost depistat luni (27 decembrie), când au mai fost confirmate alte 13 cazuri cu noua tulpină. Cele mai multe cazuri noi cu Omicron sunt din Bucureşti, 10 din cele 13.

„Încă 13 cazuri noi cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate astăzi, 27.12.2021, în România. Cele mai multe persoane infectare, în număr de zece, sunt din municipiul București, alte două persoane sunt din județul Ilfov și una din județul Galați”, transmite ministerul Sănătății.

Dintre cele 13 noi infectări, şapte au fost la persoane nevaccinate. Două persoane au călătorit în Marea Britanie şi în Statele Unite ale Americii. Autorităţile nu au dat alte detalii despre starea pacienţilor.

„Persoanele infectate cu tulpina Omicron (5 bărbați, 7 femei și un copil) au vârste cuprinse între 14 și 89 de ani, iar şapte dintre acestea sunt nevaccinate împotriva Covid-19. Două persoane au istoric de călătorie în Marea Britanie și SUA”, se mai arată în comunicatul de presă.

Până în prezent, pe teritoriul României au fost confirmate 38 cazuri cu varianta Omicron a virusului SARS-Cov-2.

Copii, risc mare de infectare cu Omicron

Dacă până acum noul coronavirus înregistra o rată de infectare destul de mică în rândul copiilor, se pare că varianta Omicron schimbă regulile jocului.

Dr. Mihai Craiu, medic pediatru la Institutul ”Alessandrescu-Rusescu” din București, a declarat că "în viitorul apropiat, dacă vor continua să meargă la joacă, la școală, în colectivitate, și copiii vor fi supuși unui risc semnificativ de infectare".

El a sfătuit părinţii să ia cât mai repede o decizie privind vaccinarea celor mici şi a dat exemplul Statelor Unite, unde s-au înregistrat 30 de decese din cauza Covid-19 la copii la un milion de locuitori, 665 în total. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net