Veşti bune! Studiu: 80% mai puţine spitalizări la Omicron decât la Delta

Un studiu realizat în Africa de Sud arată că numărul celor spitalizaţi cu Omicron sau care au cazuri grave datorate acestei variante este mai mic decât la cei infectaţi cu Delta.

Spitalizările cu Omicron ar fi mult mai mici decât cele du Delta foto: AFP
Spitalizările cu Omicron ar fi mult mai mici decât cele du Delta foto: AFP

Analiza a fost făcută de un grup de oameni de știință de la Institutul Național pentru Boli Transmisibile (NICD) și de universități importante, inclusiv Universitatea din Witwatersrand și Universitatea din KwaZulu-Natal. Studiul nu a fost încă revizut de comunitatea ştiinţifică.

Cercetătorii au evaluat severitatea bolii prin compararea datelor despre infecțiile cu Omicron din octombrie și noiembrie cu datele despre infecțiile cu Delta din aprilie până în noiembrie, în Africa de Sud.

Ei au descoperit că riscul de internare în spital a fost cu aproximativ 80% mai mic pentru cei infectați cu Omicron în comparație cu Delta și că pentru cei aflați în spital riscul de boală severă a fost cu aproximativ 70% mai mic.

Cu toate acestea, autorii studiului au precizat că rezultatele  s-ar putea datora și imunității ridicate în rândul a populației, conform reuters.com.

Paul Hunter, profesor de medicină la Universitatea Britanică, a spus că este primul studiu realizat în mod corespunzător pe problema severității Omicron versus Delta.

El a fost de accord că principala „slăbiciune” a studiului a fost că a comparat datele Omicron dintr-o perioadă cu datele Delta dintr-o perioadă anterioară.

„Deci, chiar dacă cazurile de Omicron au fost mai puțin probabil să ajungă în spital decât cazurile de Delta, nu este posibil să spunem dacă acest lucru se datorează diferențelor inerente de virulență sau dacă acest lucru se datorează imunității mai ridicate a populației în noiembrie comparativ cu lunile anterioare”, a spus el.

Cazurile zilnice de coronavirus scad în Africa de Sud

Cazurile zilnice din Africa de Sud, ţara care a descoperit tulpina Omicron, continuă să scadă. Datele obţinute de cercetori arată că marţi (22 decembrie), 15.424 de sud-africani au fost testaţi pozitiv, cu o treime mai puţin decât cele 24.000 de cazuri de pe 14 decembrie, conform dailymail.co.uk.

Numărul celor infectaţi cu coronavirus în Africa de Sud, ţara care a depistat prima noua tulpină, a intrat într-o pantă descendentă, în ultimele opt zile. Însă numărul spitalizărilor şi morţilor a continuat să crească. Explicaţia e una simplă, totuşi: aceastea reflectă numărul crescut de cazuri de acum două sau trei săptămâni.

Marţi, 630 de persoane au fost spitalizate, faţă de 620 miercurea trecută, în timp ce 35 de pacienţi au murit, cu 46% mai mult decât pe 14 decembrie.

Surprinzător e că numărul cazurile continuă să scadă deşi doar 25% din sud africani sunt vaccinaţi cu ambele doze, iar boosterul nu este încă disponibil. Acest detaliu oferă o speranţă că valul provocat de Omicron nu va fi de durată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
loc de munca, 700 de lei pe zi, freepik jpg
miel pixabay jpg
man at supermarket jpg
Kate Middleton si Printesa Charlotte jpg
primarul orasului vascau din bihor florin porge nu va mai putea candida pentru un nou mandat jpeg
urs freepik jpg
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net