6 ponturi care te scapă de Omicron în perioada Sărbătorilor

Ultima actualizare:

Având în vedere că ne aflăm în perioada Sărbătorilor, cu rude care vin acasă de pretutindeni pentru a fi alături de familie, mai mulți experți au oferit câteva sfaturi, în contextul pandemiei de coronavirus, având în vedere și temerile cu privire la noua variantă, tulpina Omicron. Experții susțin însă că și varianta Delta rămâne un risc și că virusul mai poate suferi mutații.

Ce spun experții în sănătate despre călătoriile din această perioadă Foto: Pixabay
Ce spun experții în sănătate despre călătoriile din această perioadă Foto: Pixabay

Cum călătorești responsabil în perioada pandemiei

1. Test antigen înainte de întâlnirea cu persoanele aflate în categoria de risc

Este deja cunoscut faptul că noua variantă COVID-19, Omicron, se răspândește cu rapiditate. Chris Beyrer, un epidemiolog al Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health, susține că nu poate oferi sfaturi identice pentru toată lumea, deoarece „fiecare familie este diferită”, spune el. 

Acesta îi sfătuiește pe părinții care au copii mai mici de 5 ani care nu pot fi vaccinați să fie extrem de atenți cu micuții. De asemenea, aceeași regulă se aplică și la familiile cu persoane în vârstă sau imunocompromise. 

Beyrer le recomadă, astfel, oamenilor să folosească un test rapid antigen înainte de a se întâlni cu orice persoană care face parte din categoria de risc.

2. Respectarea cu strictețe a măsurilor impuse

Anthony J. Santella, profesor în Sănătate la Universitatea New Haven, susține că modul în care răspundem valului curent al pandemiei nu ar trebui să se schimbe doar pentru că ne confruntăm cu o nouă variantă. Trebuie să respectăm cu strictețe regulile, exact ca și până acum, spune ea.

„Acest lucru înseamnă să purtăm mască atunci când petrecem timpul în spații închise cu alte persoane, să ne spălăm bine pe mâini, să limităm adunările cu multe persoane, să ne vaccinăm și să apelă la ajutorul medicilor atunci când ne simțim rău”, a declarat aceasta pentru The Washington Post.

 3. Să fii pregătit în cazul în care te vei infecta

Având în vedere răspândirea cu rapiditate a variantei Omicron, Iahn Gonsenhauser, ofițer al siguranței pacienților din cadrul Universității Ohio State, susține că „oricine ar trebui să se se pregătească de o eventuală infectare cu COVID-19, chiar dacă are vaccinul făcut”.

Călătoriile îi pun pe oameni în medii cu riscuri mai mari de contractare a virusului, astfel că și cei vaccinați, care se presupune că nu vor face variante grave ale bolii, trebuie să fie precauți, atât în privința lor, cât și a celor celor cu care urmează să se întâlnească. Și acesta încurajează testarea rapidă.

4. Gândește-te dacă merită riscul

Deși vrei să-ți vezi familia cu orice preț, ar fi bine să te gândești de două ori dacă merită să călătorești în această perioadă. La cât de repede se răspândește Omicronul, cel mai bun lucru pe care experții în sănătate ți-l recomandă să faci este să porți o discuție „la rece” cu cei dragi și să stabiliți dacă nu este cumva mai bine ca de Crăciun sau Revelion să vă vedeți totuși prin apel video și de abia când lucrurile vor fi sigure să vă strângeți din nou în brațe, spune Jeff Weinstein, care supervizează operațiunile medicale la Global Rescue.

„Există riscul să iei o diferită mutație a coronaviruslui, care să ducă la o infecție mai severă decât cea provocată de Omicron”, a spus el, explicând că tot mai multe persoane se infectează în această perioadă, chiar dacă sunt vaccinate.

5. Vaccinarea cu doza 3

De aceeași părere este și Jonathan Baktari, care susține că „nu vom scăpa de valul acesta și ne vom întoarce miraculos în 2019, când nu existau probleme”. Acesta este experit pulmonar și CEO la e7 Health. „Cel mai probabil coronavirusul va suferi noi mutații”, a adăugat el.

Acesta a explicat că oamenii ar trebui să facă vaccinul anti-COVID în trei doze, iar în viitor există posibilitatea ca serul să fie actualizat în fiecare an și să fie făcut de oameni precum vaccinul anti-gripal. „Cine nu întrunește condițiile de vaccinare și se află într-o categorie de risc ar trebui să reconsidere călătoriile”, a adăugat el.

6. Fii pregătit ca lucrurile să se schimbe de la o zi la alta

Daniel Rhoads, şeful secţiei de microbilogie de la centrul academic Cleveland Clinic, spune că se luptă cu un număr dublu de cazuri comparat cu săptămânile precedente. Jumătate din ele sunt infectări cu Omicron. Asta înseamnă, conform lui Rhoads, că o parte importantă a populaţiei se va îmbolnăvi în acelaşi timp, chiar dacă nu toată lumea va avea forme grave. Mulţi oameni vor fi blocaţi acasă concomitent, iar asta va duce la un impact asupra muncii, mai ales în domeniul sanitar, care e deja afectat de pandemie.

Expertul american averitzează că, din acest motiv, „lucrurile se schimbă rapid” şi că ce e valabil azi, va fi complet diferit mâine.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Printesa Mette Marit la 51 de ani si Printul Haakon   Casa Regala norvegiana (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Inundații catastrofale Spania FOTO profimedia 0928174468 jpg
mormantul fecioarei maria jpg
1 agenda si vaza cu flori jpg jpeg
deserturi mic dejun Xanadu resort   Belek JPEG
Inundații catastrofale Spania FOTO profimedia 0928179718 jpg
arborele de guma jpg
statuia lui decebal jpg
Ceausescu facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net