Klaus Iohannis, la summitul UE: «Vom discuta despre un vaccin nou»

Ultima actualizare:

Președintele României Klaus Iohannis, care se află la Bruxelles pentru summitul UE, a declarat că va purta o discuție cu liderii europeni, în vederea obținerii unui nou vaccin, care să fie eficient împotriva tulpinii Omicron a coronavirusului.

 Iohannis va discuta cu liderii europeni despre obținerea unui nou vaccin anti-Covid Foto: Facebook
Iohannis va discuta cu liderii europeni despre obținerea unui nou vaccin anti-Covid Foto: Facebook

Iohannis a declarat joi, 16 decembrie, înainte de reuniunea Consiliului European, că există o îngrijorare cu privire la varianta Omicron, astfel că  liderii europeni vor purta discuții despre un nou vaccin, pregătit pentru a combate noua tulpină.

Se dorește obținerea unui nou vaccin, care să combată varianta Omicron

Președintele României se află la Bruxelles, unde participă la summitul UE. Acesta susține că există o îngrijorare în legătură cu noua variantă a virusului COVID-19.

Vom avea o discuţie aplicată, este evident că există o îngrijorare larg răspândită în legătură cu noua variantă a virusului, numită Omicron, vom discuta ce se poate face în comun şi, foarte important, vom discuta despre cum vom obţine un vaccin nou, pregătit pentru a combate această nouă formă a virusului.

Este între timp foarte clar pentru toată lumea, şi am discutat şi ieri (miercuri - n.r.) cu alţi lideri, doar vaccinarea poate să oprească răspândirea acestei pandemii", a declarat șeful statului.

Iohannis a precizat că le va solicita partenerilor europeni să nu impună restricții drastice în privința mai multor domenii de activitate, în special traficul de mărfuri.

Voi atrage atenţia să nu se exagereze cu măsurile de restricţionare, în special când este vorba de traficul de mărfuri, despre economia europeană şi sper să aungem la concluzii pozitive în acest sens", a mai spus președintele României.

Rata de vaccinare în România

Potrivit datelor puse la dispoziția Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) de către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP-CNSCBT), prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV), care ține evidența vaccinărilor, situația din ziua de 15 decembrie a.c., ora 17.00, a fost următoarea:

Tabelul cu rata vaccinării în România pâna la data de 15 decembrie
Tabelul cu rata vaccinării în România pâna la data de 15 decembrie

Dintre acestea, 217 de reacții adverse sunt în curs de investigare și nu au fost raportate cazuri severe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net