Record absolut de cazuri Covid în Italia. În Olanda, Omicron e predominantă

Italia a înregistrat un număr record de infectări cu coronavirus. Este vorba de cel mai mare număr de până acum, de la începutul pandemiei: peste 78.000 într-o singură zi.

Italia, număr record de infectări cu coronavirus Foto: Pixabay
Italia, număr record de infectări cu coronavirus Foto: Pixabay

De asemenea, având în vedere răspândirea rapidă a variantei Omicron, aceasta a devenit predominantă în mai multe state, printre care și Oldanda, cel mai recent.

Italia, număr record de îmbolnăviri cu Covid

Italia se confruntă în prezent cu cele mai multe infectări într-o zi, de la debutul pandemiei. Peste 78.000 de mii de noi îmbolnăviri au fost semnalate, iar perioada în care toți acești oameni urmează să stea în izolare ar putea afecta serios economia.

Sunt aproape 80.000 de cazuri noi din peste 1 milion de teste făcute. Luni erau doar 30.000 de infectări. Numărul bolnavilor decedați, potrivit Ministerului Sănătății, este de 202, în timp ce luni era 142, scrie ANSA.

În Italia sunt, în prezent, 1.145 de pacienți la terapie intensivă, cu 19 mai mulți în ultimele 24 de ore. Regiunea cu cea mai mare creștere a numărului de infecții este Lombardia, cu 28.795 de cazuri, urmată de Piemont cu 7.933 și Campania cu 7.181.

În Italia au fost administrate până acum 108.948.819 doze de vaccin anti-COVID.

46.263.212 persoane (85,66% din populația de peste 12 ani) au finalizat ciclul de vaccinare. 17.662.472 de persoane au primit a treia doză sau doza de rapel, informează Digi 24.

Omicron, variantă dominantă în Olanda

De asemenea, varianta Omicron a coronavirusului pune în alertă tot mai multe state, aceasta devenind dominantă și în Olanda, au anunţat autorităţile, avertizând asupra unei creşteri a spitalizărilor, relatează AFP.

În ciuda unei scăderi a contaminărilor cu 9.213 cazuri pozitive marţi, contagiozitatea crescută a variantei Omicron „va duce la noi contaminări în următoarele zile”, a anunţat institutul naţional de sănătate publică.

Olanda a anunţat în urmă cu zece zile restricţii în perioada sărbătorilor de sfârşit de an pentru a reduce apariţia de noi cazuri de Omicron. Magazinele neesenţiale, restaurantele, barurile, cinematografele şi muzeele sunt închise până la 14 ianuarie. Această decizie pare să aibă efecte pozitive, a mai declarat Institutul naţional de sănătate publică. 

image
image
image
image
image
image
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net