Locuitorii unui oraș din China mor de foame din cauza carantinei anti-Covid

#Coronavirus

Locuitorii aflați sub restricții anti-Covid extrem de stricte, într-unul dintre cele mai mari orașe din China spun că se confruntă cu foamete după ce li s-a interzis să iasă afară pentru a lua mâncare.

Xi’an3 jpg
Localnicii din Xi’an sunt în carantină Foto: Getty Images

Oficialii care conduc orașul Xi’an le-au spus luni, 27 decembrie, celor 13 milioane de locuitori ai săi că le este permis să iasă din case doar atunci când sunt invitați să participe la o nouă rundă de testare în masă Covid sau pentru urgențe medicale.

Înainte de introducerea măsurilor severe din China, câte un membru din fiecare gospodărie avea voie să iasă o dată la două zile pentru a cumpăra alimente, relatează tabloidul britanic The Sun.

Un șir de studii extrem de pozitive care arată că Omicron este mai blând decât alte tulpini, primul raport oficial din Regatul Unit dezvăluind că riscul de spitalizare este cu 50 până la 70% mai mic decât în ​​cazul Delta.

A treia doză de vaccin anti-Covid protejează împotriva Omicron și oferă cea mai bună șansă de a trece peste pandemie, au spus în repetate rânduri oficialii din domeniul sănătății, însă în China măsurile sunt în continuare cele mai stricte.

Localnicii au cerut ajutor pe rețelele de socializare

Locuitorii din Xi’an au apelat la rețelele sociale pentru a cere ajutor, spunând că mor de foame și cerând vecinilor să le ofere provizii.

«Sunt pe cale să mor de foame», a scris o persoană pe Weibo, echivalentul chinezesc al Facebook. «Nu există mâncare în casă, nu mă lasă să ies și sunt pe cale să rămân fără tăiței instant... vă rog ajutați!»

«Nu vreau să mai aud despre cum totul este bine», a spus altul. «Deci, dacă proviziile sunt atât de abundente – sunt inutile dacă nu le dai oamenilor.»

Oamenii au voie să iasă doar pentru a fi testați în masă

stanga
dreapta
Xi’an1 jpg
Xi’an3 jpg
Xi’an2 jpg
Xi’an5 jpg
Xi’an4 jpg

Foto: Getty Images

Se spune că creșterea actuală a cazurilor de Covid în Xi’an este determinată de varianta Delta.

Măsurile de izolare au fost introduse în Xi’an joia trecută, când testele în masă au arătat că un caz a scăpat din carantină, răspândind virusul.

Xi’an a raportat un total de 810 de cazuri de Covid până acum în această lună, cel mai mare focar din China de la apariția virusului în Wuhan, în urmă cu doi ani.

Este prima carantină de această proporție a populației din China de când Wuhan a fost închis la începutul anului 2020, ceea ce a afectat 11 milioane de oameni.

Muncitorii orașului au fost trimiși duminică pentru a dezinfecta spațiile publice, localnicii fiind avertizați să nu atingă nimic până când substanțele chimice au avut timp să se împrăștie.

image png
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
foto 1   Cristina Spatar JPG
card ajutor jpg
12 linda evangelista main jpg jpeg
trans bhutan cnn
giani vladimir 25713800 jpeg
FotoJet (5) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (10) jpg
pui de urs
trans bhutan cnn
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
pustnic japonez profimedie (4) jpg
card ajutor jpg