Locuitorii unui oraș din China mor de foame din cauza carantinei anti-Covid

#Coronavirus
Ultima actualizare:

Locuitorii aflați sub restricții anti-Covid extrem de stricte, într-unul dintre cele mai mari orașe din China spun că se confruntă cu foamete după ce li s-a interzis să iasă afară pentru a lua mâncare.

Localnicii din Xi’an sunt în carantină Foto: Getty Images
Localnicii din Xi’an sunt în carantină Foto: Getty Images

Oficialii care conduc orașul Xi’an le-au spus luni, 27 decembrie, celor 13 milioane de locuitori ai săi că le este permis să iasă din case doar atunci când sunt invitați să participe la o nouă rundă de testare în masă Covid sau pentru urgențe medicale.

Înainte de introducerea măsurilor severe din China, câte un membru din fiecare gospodărie avea voie să iasă o dată la două zile pentru a cumpăra alimente, relatează tabloidul britanic The Sun.

Un șir de studii extrem de pozitive care arată că Omicron este mai blând decât alte tulpini, primul raport oficial din Regatul Unit dezvăluind că riscul de spitalizare este cu 50 până la 70% mai mic decât în ​​cazul Delta.

A treia doză de vaccin anti-Covid protejează împotriva Omicron și oferă cea mai bună șansă de a trece peste pandemie, au spus în repetate rânduri oficialii din domeniul sănătății, însă în China măsurile sunt în continuare cele mai stricte.

Localnicii au cerut ajutor pe rețelele de socializare

Locuitorii din Xi’an au apelat la rețelele sociale pentru a cere ajutor, spunând că mor de foame și cerând vecinilor să le ofere provizii.

«Sunt pe cale să mor de foame», a scris o persoană pe Weibo, echivalentul chinezesc al Facebook. «Nu există mâncare în casă, nu mă lasă să ies și sunt pe cale să rămân fără tăiței instant... vă rog ajutați!»

«Nu vreau să mai aud despre cum totul este bine», a spus altul. «Deci, dacă proviziile sunt atât de abundente – sunt inutile dacă nu le dai oamenilor.»

Oamenii au voie să iasă doar pentru a fi testați în masă

Foto: Getty Images

Se spune că creșterea actuală a cazurilor de Covid în Xi’an este determinată de varianta Delta.

Măsurile de izolare au fost introduse în Xi’an joia trecută, când testele în masă au arătat că un caz a scăpat din carantină, răspândind virusul.

Xi’an a raportat un total de 810 de cazuri de Covid până acum în această lună, cel mai mare focar din China de la apariția virusului în Wuhan, în urmă cu doi ani.

Este prima carantină de această proporție a populației din China de când Wuhan a fost închis la începutul anului 2020, ceea ce a afectat 11 milioane de oameni.

Muncitorii orașului au fost trimiși duminică pentru a dezinfecta spațiile publice, localnicii fiind avertizați să nu atingă nimic până când substanțele chimice au avut timp să se împrăștie.

image
image
image
image
image
image
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net