Nou studiu: Omicron, risc de spitalizare mai mic decât la infectarea cu varianta Delta

#Coronavirus

Deși inițial a existat o întreagă temere la nivel global în privința apariției noii tulpini a coronavirusului, Omicron, specialiștii au ajuns la concluzia că riscul spitalizării ar fi mai mic la această variantă, decât în cazul celor precedente, cum ar fi Delta, spre exemplu.

Un nou studiu arată că Omicron ar avea un risc de spitalizare mai mic Foto: Pixabay
Un nou studiu arată că Omicron ar avea un risc de spitalizare mai mic Foto: Pixabay

Astfel, deși Omicron se răspândește mult mai repede, fiind mai contagioasă și mai rezistentă chiar și la medicația anti-COVID, se pare că nu dă simptome atât de grave încât să fie nevoie de internare. Iată ce spun specialiștii!

Omicron, risc de spitalizare mai mic decât varianta Delta

Bolnavii infectaţi cu varianta Omicron a SARS-CoV-2 prezintă un risc mai mic de spitalizare cu cun procent între 50 și 70% faţă de bolnavii infectaţi cu varianta indiană (Delta), potrivit unei analize a Agenţiei brtanice a securităţii sanitare (UKHSA).

Totuși, în pofida acestor noi rezultate, numărul spitalizărilor cauzate de varianta omicron este în continuare unul mare, așa că agenția rămâne prudentă și vigilentă în privința Omicron.

Analiza a fost publicată joi, 23 decembrie, şi confirmă două studii britanice publicate miercuri. Aceasta este însă „extrem de incertă, din cauza numărului mic de bolnavi infectaţi cu (varianta) Omicron spitalizaţi în prezent, a imposibilităţii măsurării efective a tuturor infecţiilor precedente şi unei răspândiri limitate a omicron în grupurile mai în vârstă”, atrage totuși, atenția, într-un comunicat, agenţia.  

Cu toate acestea, din cauza unei răspândiri rapide a varantei Omicron a noului coronavirus, presiunea asupra sistemului spitalicesc urmează să fie gravă, se mai subliniază în comunicat.

„În pofida faptului că o mică proporţie (...) riscă spitalizarea, este vorba despre un număr important de persoane, iar presiunea asupra sistemului public britanic de sănătate va crște”, avertizează UKHSA.

„Numărul cazurlor este în prezent foarte mare în Regatul Unit, iar chiar o răspândire relativ slabă care necesită o spitalizare va conduce la îmbolnăvirea gravă a unui număr important de persoane”, explică directoarea generală a UKHSA, Jenny Harries, citată de Adevărul.

Ce protecție îți oferă vaccinul

  Analiza arată, de asemenea, că vaccinarea cu un „booster”( o altă doză de ser) îmbunătăţeşte protecţia asigurată de vaccinuri, însă aceasta dispare rapid şi prezintă o scădere cuprinsă între 15 şi 25% la aproximativ zece săptămâni după administrarea „booster”-ului.  

Ministrul britanic al Sănătăţii Sajid Javid a susținut că datele cu privire la faptul că Omicron ar avea un risc mai scăzut de spitalizare sunt „promiţătoare”, luând în calcul și varianta vaccinării cu „booster”, însă îi îndeamnă în continuare pe britanici la prudenţă în timpul sărbătorilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net