Noi condiţii de intrare în Italia. Persoanele vaccinate, vizate şi ele

Ultima actualizare:

Noi condiţii de intrare pe teritoriul Italiei, din cauza răspândirii variantei Omicron. Dacă până acum, la vamă, călătorii care veneau din state UE erau obligaţi să prezinte un certificat digital de vaccinare, acum acesta va trebui sa fie însoţit şi de un test Covid negativ.

Italia a impus noi condiţii de intrare pe teritoriul ţării Foto: AFP
Italia a impus noi condiţii de intrare pe teritoriul ţării Foto: AFP

În perioada 16 decembrie-31 ianuarie, cei care intră în Italia, de pe teritoriul Uniunii Europene trebuie să prezinte atât un certificate de vaccinare, când şi un test negativ, au anunţat marţi (14 decembrie) autorităţile Italiei, potrivit digi24.ro.

Persoanele care nu sunt vaccinate împotriva Covid-19 trebuie să stea cinci zile în carantină când sosesc.

Starea de urgenţă, extinsă până în martie

Starea de urgenţă din Peninsulă a fost de asemena extinsă. Ea a fost impusă în ianuarie anul trecut şi ar fi trebuit să expire la finalul lui decembrie. Din cauza răspândirii variantei Omicron însă, Guvernul a decis să o prelungească  până la sfârşitul lui martie 2022.

Rata zilnică a infecţiilor cu coronavirus în Italia a crescut, cu 20.677 de noi cazuri raportate marţi şi 120 de decese. Totodată, autorităţile au raportat până în prezent 27 de cazuri de infectare cu noua variantă Omicron, potrivit Centrului European pentru Prevenţia şi Controlul Bolilor (ECDC).

Cazuri de infectare cu Omicron, în 77 de ţări

77 de țări au înregistrat cazuri de infectare cu noua tulpină Omicron, însă OMS spune că numărul ar putea fi mult mai mare.

"77 de ţări au raportat cazuri de Omicron, însă realitatea este că tulpina se găseşte probabil în majoritatea ţărilor, chiar dacă nu a fost încă detectat. Varianta Omicron se răspândeşte într-un ritm pe care nu l-am văzut până acum la nicio altă variantă", a declarat șeful Organizației Mondiale a Sănătății.

Autorităţile sanitare cred chiar că Omicron ar putea depăși răspândirea variantei Delta în doar câteva zile, fiind mult mai contagioasă. Pentru a opri transmiterea, din ce în ce mai multe ţări impun condiţii stricte de intrare în ţară şi restricţii. 

Marea Britanie: primul deces provocat de Omicron

Primul deces al unei persoane infectate cu varianta Omicron a noului coronavirus a fost raportat în Marea Britanie, a anunţat luni premierul britanic Boris Johnson. Acesta este primul deces cunoscut până acum al unei persoane infectate cu Omicron. 

Conform celor mai recente date, variant Omicron este dominantă deja în Londra: jumătate dintre infecţiile cu coronavirus sunt provocate de această mutaţie. În săptămâna 3-9 decembrie au fost înregistrate 51,801 de cazuri de Covid doar în capital Regatului Unit.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net