Nord-coreenii n-au ce mânca, dar au cartier de lux. Construcția, considerată „prioritate supremă” de Kim Jong-un

În Coreea de Nord locuitorii trăiesc la limita subzistenței, însă regimul de la Phenian își vede în continuare de planurile sale. Drept urmare, duminică, cele mai mari oficialități ale statului, în frunte cu dictatorul Kim Jong-un, au participat la o ceremonie de inaugurare a unui cartier de lux din capitală.

Cartierul este format din peste 10.000 case moderne  FOTO /  Epa
Cartierul este format din peste 10.000 case moderne FOTO / Epa

Acesta poartă numele de Hwasong și e format din blocuri care adăpostesc 10.000 de apartamente noi. În plus, străzile sunt nou-nouțe și arată ca în pliantele de prezentare și probabil că așa vor rămâne multă vreme, având în vedere numărul mic al mașinilor personale din Coreea de Nord. Construcția cartierului de lux a fost considerată o „prioritate supremă” de către dictatorul Kim, așa că s-a lucrat pe „repede-înainte” pentru ca finalizarea lui să se facă cu câteva luni mai devreme decât era prevăzut. Foarte mândru, șeful statului nord-coreean a tăiat panglica roșie la inaugurare, aplaudat de toți oficialii guvernamentali de rang înalt, dar și de zeci de mii de localnici. Acest cartier face parte din-tr-un plan anunțat de regimul de la Phenian în 2021, care prevede construcția a 50.000 de apartamente moderne în capitală. Proiectul are ca scop, așa cum se arată în comunicatele Partidului Muncitorilor din Coreea de Nord, transformarea Phenianului într-un oraș „renumit în întreaga lume”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
urs freepik jpg
Locul din orașul Slănic, Prahova, unde s-a stabilit un perimetru de siguranță în urma surpării unei străzi. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
focsa si sotia jpg
protest fabrica Ludus jpeg
img jpg
conac le richmond jpg
Card bancar plată cu cardul FOTO Shutterstock jpg
Printul Paul Lambrino de Romania si Printesa Lia (3) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net