Nou atac într-o școală din Belgrad: O fată de 15 ani a înjunghiat o profesoară și o elevă, la o zi după masacrul cu nouă victime

Nou atac într-o şcoală din Belgrad. O fată de 15 ani a intrat cu un cuțit în sala de clasă și a înjunghiat o elevă şi o profesoară. Victimele sunt acum în afara oricărui pericol. Incidentul vine după atacul armat dintr-o altă școală din Belgrad,  acolo unde un elev de 13 ani a deschis focul şi a ucis nouă persoane. 

Fata a înjunghiat o elevă și o profesoară, într-o școală din Belgrad Foto: Facebook
Fata a înjunghiat o elevă și o profesoară, într-o școală din Belgrad Foto: Facebook

Fata ar fi fost exmatriculată din școală 

Potrivit primelor informaţii, fata a fost exmatriculată recent din unitatea de învăţământ, ceea ce ar putea constitui motivul din spatele atacului. Ambele victime au fost rănite în zona membrelor superioare, la mână. A fost demarată o anchetă în acest caz. 

De mai bine de 24 de ore, vecinii noştri din Serbia trăiesc în teroare şi revoltă, după ce un paznic şi opt elevi au fost ucişi de colegul lor de clasă, un băiat de doar 13 ani.

După cumplitul atac armat, toate şcolile din Belgrad au fost închise, iar sute de oameni au ieşit, aseară, în stradă, la protest. Între timp, s-au anunţat şi primele măsuri. Preşedintele Serbiei vrea ca răspunderea penală să scadă de la 14 la 12 ani. 

Se cere demisia ministrului Educației 

Noaptea trecută, sute de oameni revoltaţi, părinţi şi elevi, au cerut, în stradă, demisia ministrului sârb al Educaţiei. Cu toţii trăiesc în teroare după ce opt copii şi un paznic au pierit în atacul îngrozitor de la o şcoală primară din Belgrad. După protestul din faţa Ministerului, oamenii au făcut un altar de lumânări aprinse şi flori în faţa şcolii.

Tot aseară, într-o conferinţă de presă, preşedintele Serbiei a transmis condoleanţe familiilor îndoliate şi a făcut dezvăluiri despre atacatorul de doar 13 ani. ,,Este una dintre cele mai negre zile din istoria Serbiei. În acest moment, băiatul se află într-un loc special și va fi plasat într-un departament special al unei clinici de psihiatrie", a declarat preşedintele Serbiei.

Măsuri după tragedia din Belgrad

Totodată, preşedintele Serbiei a făcut publică o listă cu zece măsuri pe care le vrea introduse după tragedia de ieri. Printre ele, schimbarea legislaţiei astfel încât răspunderea penală să înceapă de la 12 ani, noi reguli pentru portul armelor, dar şi controale privind modul de funcţionare a poligoanelor de tragere. Măsurile sunt cerute inclusiv de profesori.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net