Tragedie într-o școală din Belgrad! Mai mulți elevi, dar și un paznic, împușcați mortal

Ultima actualizare:

Un elev de clasa a șaptea a împușcat mortal mai mulți copii, o profesoară, dar și un paznic, în această dimineață, într-o școală din Belgrad.

Părinții și-au strigat durerea la porțile școlii (Foto: AFP)
Părinții și-au strigat durerea la porțile școlii (Foto: AFP)

Atacatorul a fost arestat: „Era un elev bun”

Suspectul a fost arestat (Foto: AFP)
Suspectul a fost arestat (Foto: AFP)

Atacatorul este un elev în clasa a VII-a , care a fost arestat ulterior. Potrivit poliției sârbe, băiatul ar fi folosit arma tatălui său pentru a comite oribila crimă. Cum a ajuns la școală, în jurul orei locale 8:40, a început să tragă pe holul școlii, apoi a intrat și în clase. Numele său a fost păstrat anonim de către autorități, însă inițialele sale sunt K.K.

„A început să tragă la întâmplare, avea două încărcătoare în mână. A tras întâi în profesorul de istorie, apoi a continuat. I-a ucis pe doi dintre prietenii noștri, m-am întins deasupra lor, ca să creadă că sunt moartă.”, a declarat o elevă, martoră la atac, citată de publicația Nova.

Școala Școala Primară Vladislav Ribnikar este situată în centrul Belgradului (Foto: Profimedia)
Școala Școala Primară Vladislav Ribnikar este situată în centrul Belgradului (Foto: Profimedia)

Milan Milosevic, tatăl unuia dintre elevii școlii primare, a spus că fiica sa se afla în clasă la momentul atacului, dar a reușit să scape: „ L-am văzut pe paznicul ucis întins sub masă. Am văzut două fete cu sânge pe cămăși. Era un adolescent tăcut și învăța bine. S-a înscris recent în clasa lor”. Milan Nedeljkovic, primarul districtului central Vracar unde se află școala, a declarat că medicii se luptă pentru a salva viața profesorului împușcat.

Se presupune că suspectul se afla sub influența narcoticelor. O anchetă pentru a stabili motivele incidentului este în curs de desfășurare. Profesorii spun că ar fi fost un elev exemplar, părinții săi lucrează în sistemul de sănătate, iar el nu ar fi avut probleme cu colegii săi. Cu o seară înainte, acesta participase la o aniversare, alături de prietenii lui de la școală. Conform martorilor, băiatul s-a comportat normal și nu a dat nici un semn că ar urma să se transforme într-un criminal câteva ore mai târziu

Astfel de atacuri sunt relativ rare în Serbia, care are legi foarte stricte privind armele, dar deținerea de arme în țară este printre cele mai ridicate din Europa. Balcanii din Vest au fost „inundați” de sute de mii de arme ilegale în urma războaielor și tulburărilor din anii ‘90, scrie CNN. În 2019, s-a estimat că în Serbia există 39 de arme de foc la 100 de persoane.

Tinerii, vulnerabili la droguri

Și în România tinerii sunt expuși drogurilor. Cel puţin 1 din 10 români a experimentat o dată în viaţă consumul de droguri. Cei mai vulnerabili sunt tineri, atrag atenția psihologii. Cele mai mari rate de consum se observă în rândul populaţiei tinere, adolescenţii fiind cei mai vulnerabili la iniţierea consumului de droguri. Cea mai mică vârstă de debut – 13 ani – a fost declarată pentru consumul de noi substanţe psihoactive.

Adolescenții devin ușor victime ale traficanților. Psihologul Mihai Copăceanu spune ca 43% dintre tineri au primit la început, gratuit, drogurile. O dată ce dependența se instalează, vor deveni cumpărători fideli: „O altă categorie sunt copiii care abuzează, ei nu consumă în fiecare săptămână, în fiecare lună dar atunci când consumă, frățicule, e rău”, explică psihologul. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net