Nu plecați fără să vă informați: sunt zeci de zboruri anulate în Italia și UK. Autoritățile cer prudență maximă

Sunt zeci de zboruri anulate, iar autoritățile anunță mai multe perioade în care traficul aerian spre destinații precum Italia, Grecia și Marea Britanie va fi serios afectat. Dacă în cazul Italiei și Greciei principala cauză sunt incendiile devastatoare, în Marea Britanie s-a instituit haosul în aeroporturi ca urmare a grevei declanșată de personal. Ministerul Afacerilor Externe a emis atenționări de călătorie și a comunicat perioadele în care se așteaptă ca traficul aerioan să fie serios perturbat.

image

Aeroporturile Palermo și Catania, afectate de incendii

O atenţionare de călătorie vizează Italia, unde traficul aerian pe aeroporturile din Catania şi Palermo este perturbat, din cauza incendiilor de vegetaţie.

Programul zborurilor de pe aeroportul Catania-Fontanarossa Vincenzo Bellini şi Falcone – Borsellino este afectat, în perioada 26-30 iulie, din cauza incendiilor înregistrate.

Astfel, se recomandă călătorilor să contacteze companiile aeriene, să verifice mesajele transmise de operatorii de zbor prin mesaj telefonic/poşta electronică, precum şi să consulte paginile de socializare ale Consulatului României la Catania, Aeroportului din Catania şi Aeroportului din Palermo, pentru actualizări.

Șase companii aeriene afectate de greva din Marea Britanie

Probleme pot apărea și în Marea Britanie, însă nu din cauza vremii, ci din cauza grevelor. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Marea Britanie că în perioadele 28 iulie - 1 august şi 4 - 8 august sunt planificate greve ale personalului din aeroportul Gatwick/Londra.

În acest context au fost astfel anunţate perturbări ale serviciilor din aeroport, întârzieri şi anulări ale zborurilor. Companiile aeriene afectate de aceste acţiuni sunt British Airways, Easyjet, Ryanair, Tui, Westjet şi Wizz Air.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web londra.mae.ro, cglondra.mae.ro, edinburgh.mae.ro, manchester.mae.ro.

Grecia: Cod roșu de caniculă

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Elenă că autorităţile locale menţin avertizările privind riscul ridicat de producere a incendiilor de vegetaţie (gradul 5) pentru întreg teritoriul ţării, pe fondul codului roşu de caniculă

Pe de altă parte, situația din Grecia generată de incendiile masive de vegetație este dramatică. Sunt mii de turiști evacuați.

MAE precizează că, având în vedere că din cauza condiţiilor meteo extreme, pe teritoriul elen au loc mai multe incendii de vegetaţie (în Insulele Rodos, Corfu, Evia, Peninsula Peloponez-Corint), Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români care intenţionează să călătorească în această perioadă în Republica Elenă să se informeze, înainte de începerea călătoriei, în legătură cu situaţia existentă şi să evite deplasarea în zonele în care există incendii în desfăşurare sau un risc iminent de producere a acestora.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
1 femeie menopauza jpg jpeg
1 pasca oua rosii cozonac 1706149666 jpg jpeg
image png
plante care elimina energia negativa din casa jpg
green bank cel mai linistit oras din lume jpg
mario ilie roman uk jpg
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net