Nume mari de la Hollywood cer anularea Oscarurilor. „Fără strălucire cu Los Angeles-ul în flăcări”
Scriitorul Stephen King a anunţat pe profilul său Bluesky că nu va vota pentru premiile Oscar în acest an din cauza incendiilor din Los Angeles. De asemenea, el consideră că ceremonia de decernare a premiilor Oscar ar trebui să fie anulată pe fondul distrugerilor din oraş.
„Fără strălucire cu Los Angeles-ul în flăcări”
Ceremonia de decernare a Premiilor Oscar este stabilită să aibă loc duminică, 2 martie, la Dolby Theatre din Hollywood.

Incendiul apocaliptic care a cuprins Los Angeles și a ras de pe fața pământului Malibu, a determinat multe vedete de la Hollywood să considere că ceremonia de decernare a Premiilor Oscar ar trebui amânată. Incendiul de proporții uriașe a distrus sute de case și a ucis 27 de persoane.
„Nu votez la Oscaruri în acest an. IMHO ar trebui să le anuleze”, a scris King pe contul lui de Bluesky, cea mai nouă platformă socială. „Fără strălucire cu Los Angeles-ul în flăcări”, a continuat mesajul lui King, transmite News.ro.
În urma incendiilor din L.A., Academia de Arte şi Ştiinţe Cinematografice a decis să prelungească perioada de votare pentru Oscaruri şi să amâne anunţarea nominalizărilor până joi, 22 ianuarie.
Iniţial, nominalizările urmau să fie anunţate la 17 ianuarie. Academia a anulat, de asemenea, prânzul anual al nominalizaţilor la Oscar, programat iniţial pentru luni, 10 februarie.
Organizaţia a declarat că intenţionează să realoce 250.000 de dolari de la prânzul nominalizaţilor pentru eforturile de donare de ajutorare a incendiilor de vegetaţie.
Premiile Grammy nu își modifică data ceremoniei
Premiile Grammy au anunţat deja că ceremonia din 2025 va avea loc duminică, 2 februarie, conform planului, dar cu adăugarea unor elemente caritabile semnificative pentru a strânge bani pentru cei afectaţi de incendiile din Los Angeles.
Nu este clar dacă va exista un covor roşu, ca de obicei.
Între timp, în Los Angeles, situația este dramatică. Sunt peste 150.000 de evacuați, iar autoritățile îndeamnă ca mare parte din populație să stea departe de locuințele lor încă o săptămână.
Alunecările de teren pun în pericol şi mai mult dealurile devastate, unde structurile puse la pământ nu mai ţin terenul în loc, iar apa de la furtunurile pompierilor şi din conductele avariate a saturat solul, adăugând un nou stres şi durere persoanelor care au îndurat cel mai grav dezastru natural din istoria Los Angeles-ului.
Cel puţin 12.000 de structuri – multe dintre ele locuinţe – au fost puse la pământ sau avariate, astfel că 82.400 de persoane încă sunt sub ordine de evacuare, iar alte 90.400 sunt sub avertizare de evacuare.