O nouă descoperire macabră despre istoria Terrei. Ce au identificat geologii


    Potrivit experţilor, locuitorii Terrei în Capitanian erau majoritatea reptilieniFoto Palaeos.com
Potrivit experţilor, locuitorii Terrei în Capitanian erau majoritatea reptilieniFoto Palaeos.com

O nouă extincţie în masă a avut loc în trecutul îndepărtat al Terrei potrivit unor descoperiri recente făcute de o echipă de geologi ai Universităţii din Hull, Marea Britanie.

Pe parcursul ultimilor 450 de milioane de ani, viaţa de pe Terra a fost lovită de 5 extincţii în masă, recunoscute de comunitatea oamenilor de ştiinţă. Cel puţin aşa se credea până acum, când o echipă internaţională de experţi geologi au lansat ipoteza existenţei unei a şaşea extincţii. Potrivit acestora dovezile strânse de ei pot fi suficiente pentru a mai marca un asemenea eveniment petrecut în Capitanian (265.1milioane de ani î.e.n- 259.8 milioane de ani î.e.n). Experţii au declarat că evenimentul s-a petrecut acum aproximativ 262 de milioane de ani, potrivit bbc.com.

Oamenii de ştiinţă britanici au propus includerea extincţiei din Capitanian, o subdiviziune a perioadei geologice Permian Mijlociu, alături de "cele cinci mari" - cele cinci extincţii în masă cunoscute. Studiul, coordonat de profesorul David Bond, de la Universitatea Hull, a fost publicat în Geological Society of America Bulletin. Statutul evenimentului din Capitanian este controversat, deoarece foarte puţine lucruri au fost aflate după descoperirea sa în urmă cu 20 de ani. Cele mai multe dintre studiile existente au la bază dovezi descoperite în regiuni tropicale.

cub horoscop supărare png
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
Faimosii Survivor Romania joc imunitate Foto Pro TV jpg
front 1 Beyonce (gettyimages) jpg
Jennifer Lopez si Ben Affleck  jpeg
cosmin selesiB jpg
Icoana Basilica ro webp
Cuplu care doarme in pat - pijamale FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
miri nunta jpeg
calendar ortodox 2021 7 februarie sfantul partenie png
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
Icoana Basilica ro webp
Papa Francisc Captură video jpg
Marile lanțuri de magazine spun că nu duc lipsă de alimente jpeg