O nouă lege care-i poate lăsa fără telefon pe elevi în timpul orelor de curs a fost propusă

Ultima actualizare:

Noua lege a interzicerii telefoanelor mobile din Suedia urmărește să împiedice studenții să-și folosească dispozitivele în timpul orelor de curs. Acest nou proiect de lege fiind propus vineri, 18 februarie. 

bursa merit elevi jpg

Deocamdată, legea nu este încă pusă în aplicare. Dar, dacă primește sprijinul necesar din partea oficialilor guvernamentali, atunci profesorii vor avea toate drepturile de a lua smartphone-urile elevilor dacă le folosesc în sălile de clasă, în timpul orelor de curs.

Când cursurile au loc în format fizic, utilizarea smartphone-urilor în timpul cursurilor este una dintre principalele probleme ale profesorilor. 

Dar, acest lucru se va schimba, în curând, în Suedia, odată ce guvernul va aproba noua lege. 

Legea interzicerii smartphone-urilor din Suedia 

Potrivit celui mai recent raport al The Local SE , deși noua lege propusă îi împiedică pe elevi să-și folosească smartphone-urile în sălile de clasă, profesorii le pot permite totuși dacă sunt folosiți în scopuri de învățare sau la permisiunea profesorului.

„Ar trebui să existe ordine în fiecare sală de clasă”, a declarat ministrul Educație din Suedia, Lina Axelsson Kihlbom

În acest moment, studenții din Suedia își pot aduce smartphone-urile în sălile de clasă, iar profesorii nu îi pot determina să renunțe la dispozitive. Profesorii pot lua telefoanele studenților numai dacă afectează cursurile în curs sau procesul de învățare.   

Efectele smartphone-urilor în sălile de clasă 

Psychlopedia a explicat că smartphone-urile utilizate în mod activ în sălile de clasă pot avea un impact negativ asupra elevilor și profesorilor. 

Experții au spus că distragerea atenției este unul dintre efectele majore ale utilizării smartphone-ului în timpul orelor de curs. Printre altele, aceștia au adăugat că eliminarea gadgeturilor mobile din școli poate crește performanța elevilor în timpul orelor. 

În acest moment, tinerii tind să devină dependenți de telefoanele lor mobile, mai ales că Apple și alți giganți din domeniul tech lansează noi modele. 

Dar, acest scenariu s-ar putea schimba în curând în Suedia, odată ce noul proiect de lege va fi implementat. Dacă va fi aprobat vreodată, oficialii plănuiesc să-l pună în aplicare la 1 august. 

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net