O turistă de 31 de ani a căzut într-un vulcan. S-a prăbușit 76 de metri, așteptând să fie fotografiată

Ultima actualizare:

O turistă din China și-a pus viața în pericol pentru o fotografie la răsărit pe marginea unui vulcan indonezian, cunoscut pentru popularul său fenomen „foc albastru”, relatează The Independent. Femeia împreună cu soțul ei au urcat pe creasta vulcanului pentru a observa cât mai bine răsăritul. Pentru femeie a fost fatal.

Turista era într-o excursie ghidată

Vulcanul Ijen este foarte popular pentru fenomenul său „foc albastru”. Foto: indonezia.tripcanvas.co
Vulcanul Ijen este foarte popular pentru fenomenul său „foc albastru”. Foto: indonezia.tripcanvas.co

Turista din China se afla împreună cu soțul ei într-o excursie ghidată în provincia Java de Est. Obiectivul era să ajungă la vulcanul indonezian cunoscut pentru popularul său fenomen „foc albastru”. Au urcat pe creastă, iar femeia a vrut să facă o fotografie chiar de pe marginea craterului, la momentul răsăritului. Fotografia urma să fie făcută de soțul ei, dar nu a mai apucat.

Huang Lihong, în vârstă de 31 de ani, și soțul ei Zhang Yong se aflau în provincia Java de Est într-un tur ghidat când a avut loc incidentul.

În încercarea lor de a surprinde răsăritul soarelui, cei doi au urcat până la marginea craterului Ijen – un parc turistic de vulcani din regiune, a raportat Hongxing News.

Femeia s-a dezechilibrat și a căzut de la o înălțime de 75 de metri. A murit în urma impactului, au transmis oficialii poliției.

Femeia purta o haină lungă 

Ghidul a povestit anchetatorilor că i-a avertizat pe cei doi cu privire la punctele periculoase. Inițial, femeia a mențiunt o distanță de siguranță de circa trei metri de marginea craterului, în timp ce făcea fotografii, a spus ghidul turistic.

La un moment dat, Lihong a început apoi să facă pași mici în spate. La un moment dat, ea a călcat pe haina lungă pe care o purta și s-a dezechilibrat, chiar când ajunsese pe buza craterului.

Vulcanul Ijen este cunoscut pentru „focul albastru” cauzat de lumina albastră emisă de arderea gazelor sulfurice.

În 2018, zeci de persoane au fost forțate să-și evacueze casele și cel puțin 30 de persoane au fost internate în spital după ce vulcanul a început să emită gaze toxice.

Muntele Ijen eliberează în mod regulat cantități mici de gaze nocive, dar site-ul rămâne deschis publicului.

Indonezia găzduiește aproximativ 130 de vulcani activi. Milioane de indonezieni trăiesc și lucrează în apropierea vulcanilor, în mare parte din cauza solului agricol fertil.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net