OMS acuză Europa de o vaccinare mult prea lentă: "Desfăşurarea acestor vaccinuri este de o lentoare inacceptabilă"

Ultima actualizare:

    OMS critică o lentoare ”inacceptabilă” a vaccinării împotriva Covid-19 în EuropaFoto: AFP
OMS critică o lentoare ”inacceptabilă” a vaccinării împotriva Covid-19 în EuropaFoto: AFP

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a criticat joi (1 aprilie) o lentoare ”inacceptabilă” a vaccinării împotriva covid-19 în Europa, care se confruntă cu ”cea mai îngrijorătoare” situaţie apidemică ”de luni de zile”.

În zona Europa a OMS - din care fac parte cincizecide ţări, inclusiv Rusia şi mai multe ţări din Asia Centrală -, numărul deceselor săptămânale din cauza covid-19 a depăşit săptămâna trecuta 24.000 şi se apropie ”rapid” de pragul de un milion, potrivit OMS Europa. Bilanţul săptămânal al contaminărilor cu noul coronavirus a atins 1,6 milioane, după ce a scăzut sub un milion în urmă cu cinci săptămâni, scrie news.ro.

"Ritmul lent al vaccinării prelungeşte pandemia. Vaccinurile sunt cea mai bună cale a noastră de ieşire din pandemie. Ele nu doar că funcţionează, dar sunt de asemenea foarte eficiente în limitarea infecţiilor. Cu toate acestea, desfăşurarea acestor vaccinuri este de o lentoare inacceptabilă. Vreau să fiu clar: trebuie să accelerăm procesul prin consolidarea producţiei, reducerea obstacolelor în calea vaccinării şi folosirea oricărei doze pe care o avem în stocuri. În prezent, situaţia regionalăeste cea mai îngrijorătoare pe care am observat-o de mai multe luni", a declarat Directorul OMS Europa Hans Kluge, citat în comunicat.

image
image
image
image
image
image
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
image
actualitate.net
image
actualitate.net