OMS: Europa poate înregistra 500.000 de morţi până în februarie

4 noiembrie 2021
image
Europa, din nou ÔÇŁepicentrulÔÇŁ Covid-19Foto: Pixabay

├Ängrijor─âtor! Europa este din nou epicentrul pandemiei. Organiza┼úia Mondial─â a S─ân─ât─â┼úii (OMS) trage un semnal de alarm─â cu privire la ritmul ÔÇŁfoarte ├«ngrijor─âtorÔÇŁ al transmiterii Covid-19, ├«n prezent, ├«n Europa, care ar putea conduce la o jum─âtate de milion de mor┼úi suplimentare pe continent p├ón─â ├«n februarie.

ÔÇŁSuntem, din nou, epicentrulÔÇŁ Ritmul actual al transmiterii (covid-19) ├«n cele 53 de ┼ú─âri din regiunea european─â (a OMS) este ├«ngrijor─âtor (...)Dac─â r─âm├ónem pe aceast─â traiectorie, am putea s─â avem alt─â jum─âtate de milion de mor┼úi din cauza covid-19 ├«n regiune p├ón─â ├«n februarieÔÇŁ,  a declarat joi, ├«ntr-o conferin┼ú─â de pres─â online, diectorul OMS Europa Hans Kluge.

OMS explic─â aceast─â cre┼čtere a num─ârului cazurilor de covid-19 printr-o combina┼úie ├«ntre o vaccinare insufcient─â ┼či o relaxare a m─âsurilor ├«mpotrva epidemiei. Potrivit unor date OMS Europa, spitaliz─ârile din cauza covid-19 ÔÇŁs-au dublat ├«n decurs de o s─âpt─âm├ón─âÔÇŁ.

Num─ârul cazurilor noi pe zi este ├«n cre┼čtere de aproape ┼čase s─âpt─âm├óni la r├ónd ├«n Europa, iar num─ârul deceselor zilnice este ├«n cre┼čtere de un pic mai mult de ┼čapte s─âpt─âm├óni consecutive - aproximativ 250.000 de ├«mboln─âviri ┼či 3.600 de mor┼úi zilnice, potrvit datelor ofciale ale ┼ú─ârilor, compilate de AFP.

Acuala creștere, alimentată de România, Ucraina și Rusia

Actuala cre┼čtere este alimentat─â de Rusia, care a ├«nregistrat 8.162 de mor┼úi din cauza covid-19 ├«n ultimele ┼čapte zile, Ucraina (3.819 de mor┼úi) ┼či Rom├ónia (3.100 de mor┼úi), potrivit acestor date. OMS ├«ndeamn─â la o continuare a folosirii masive a m─â┼čtii de protec┼úie ├«mpotriva epidemiei.

ÔÇŁProiec┼úii fiabile arat─â c─â dac─â ajungem la un nivel de utilizare de 95% a m─â┼čtilor ├«n Europa ┼či ├«n Asia, vom putea salva p├ón─â la 188 000 de vie┼úi din jum─âtatea de milion de vie┼úi pe care risc─âm s─âle pierdem p├ón─â ├«n februarie 2022ÔÇŁ, subliniaz─â Kluge.

irina tanase 13 jpg
andre JPG
irinel columbeanu
2 neti sandu in tinerete 2 jpg jpeg
1 ducesa kate si regina elisabeta a ii a jpg jpeg
meghan markle masacru texas AFP (1) jpg
salariu copy jpeg
irina iubit 1 jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Pensionari din România jpg
crima spania png
Regina Elisabeta a II-a inspectează garda de onoare în timpul ceremoniei cheilor la Palatul Holyroodhouse în Edinburgh Scoţia FOTO Guliver / Getty Images /  Jeff J Mitchell
refugiati ucraina jpg
salariu copy jpeg
coperta codrin nicoara maria nicioara jpeg