Orașul din Ucraina aflat în pragul unei catastrofe umanitare: «Sunt sute de morți. Au distrus tot»

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Primarul orașului asediat Mariupol din sudul Ucrainei, Vadym Boichenko, spune că armata rusă creează o „catastrofă umanitară” în oraș, după ce zona a fost ținta unor bombardamente foarte puternice care au distrus infrastructura orașului și au ucis sute de civili. 

image

Viceprimarul din Mariupol Ucraina, Serhiy Orlov, a spus că forțele ruse au încercuit orașul din toate părțile și au lansat lovituri asupra infrastructurii, întrerupând alimentarea cu apă și energie. Un cartier rezidențial dens populat de pe malul stâng al orașului a fost distrus aproape în totalitate.

Nu putem număra numărul victimelor de acolo, dar credem că cel puțin sute de oameni sunt morți. Nu putem intra să recuperăm cadavrele. Tatăl meu locuiește acolo, nu pot să-l ajung, nu știu dacă este în viață sau mort.", declarat acesta.

Forțele ruse au vizat lovituri împotriva stațiilor de pompare și a transformatoarelor electrice, a spus dl Orlov, și au existat lipsuri de alimente în anumite părți ale orașului - stârnind temeri de apropierea unei crize umanitare.

Trupele ruse împiedică aprovizionarea cu alimente și distrug în mod deliberat infrastructura critică de susținere a orașului.

  "Atacurile trupelor ruse au blocat furnizarea energiei electrice, a apei și a căldurii. Au avariat și căile ferate. Au distrus poduri și au spart trenuri ca să nu putem evacua femeile, copiii și bătrânii din Mariupol", declarat primarul din Mariupol, Vadym Boichenko, potrivit bbc.com. 

Potrivit autorităților, orașul nu se predă armatei ruse

Colaborăm cu instituțiile internaționale pentru a crea un ,,coridor verde" pentru misiunea umanitară. Lucrăm pentru a asigura încetarea focului și pentru restabilirea energiei electrice”, a spus Boichenko.

Vor să ne distrugă ca națiune. Acesta este genocidul poporului ucrainean. Acești ipocriți au venit să „salveze” cetățenii vorbitori de limbă rusă din Mariupol și din regiune. Dar au aranjat exterminarea ucrainenilor, rezidenți ai Mariupolului de origine rusă, ucraineană, greacă și alte origini", a continuat primarul. 

Situația din orașul Mariupol din sudul Ucrainei rămâne dificilă a declarat joi un purtător de cuvânt al Gărzii Naționale Ucrainene, subliniind însă că armata nu va preda orașul.

Armata ucraineană nu va preda orașul și va lovi forțele de ocupație. De asemenea, armata va continua să distrugă grupurile de sabotaj inamice la periferia Mariupolului”, a continuat oficialul.

Potrivit purtătorului de cuvânt, forțele ruse bombardează în mod constant orașul, cu obiectivul de a distruge infrastructura, inclusiv rețeaua feroviară a orașului.

Atacurile au loc chiar și în direcția clădirilor rezidențiale, școlilor și grădinițelor”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Joi, viceprimarul orașului Serghei Orlov a declarat în timpul unui interviu, că Mariupol s-a confruntat cu 26 de ore de bombardamente continue, descriind situația ca fiind „critică”.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net