Pa╚Öaportul Covid, pe ultima sut─â de metri. Ce este ╚Öi ce informa╚Ťii con╚Ťine certificatul verde digital

17 martie 2021
pasaport covid jpeg
Pașaportul anti Covid-19 sau certificatul verde digital ar putea deveni în curând documente oficiale pe întreg teritoriul UESursa foto: dw.com

Comisia European─â propune introducerea pa╚Öaportului anti Covid-19 pentru a facilita c─âl─âtoriile ├«n interiorul UE. Vor primi un astfel de certificat verde digital persoanele vaccinate, cele care au trecut prin infec╚Ťia cu coronavirus ╚Öi cele care prezint─â un test negativ. Anun┼úul a fost f─âcut ├«ntr-o conferin┼ú─â de pres─â de pre┼čedinta CE, Ursula von der Leyen.

Pașaportul anti Covid-19 este documentul cu care vom putea călători liber în Europa

ÔÇ×Comisia European─â propune crearea unui certificat verde digital pentru a facilita circula╚Ťia liber─â ├«n condi╚Ťii de siguran╚Ť─â ├«n interiorul UE ├«n timpul pandemiei COVID-19. Certificatul verde digital va fi o dovad─â c─â o persoan─â a fost vaccinat─â ├«mpotriva COVID-19, a primit un rezultat negativ al testului sau a fost recuperat─â dup─â COVID-19ÔÇŁ, anun╚Ť─â Comisia ├«ntr-un comunicat.

Pa╚Öaportul anti Covid-19. Cum va ar─âta ╚Öi ce informa╚Ťii va con╚Ťine

Potrivit Comisiei Europene, certificatul va fi disponibil gratuit, ├«n format digital sau pe h├órtie ╚Öi va include un cod QR pentru a asigura securitatea ╚Öi autenticitatea certificatului. Acestea vor con╚Ťine informa╚Ťii minime, cum ar fi numele, data na╚Öterii, data eliber─ârii, informa╚Ťii relevante cu privire la vaccin/test/vindecare ╚Öi un identificator unic al certificatului, iar datele pot fi verificate numai pentru a confirma ╚Öi a verifica autenticitatea ╚Öi valabilitatea adeverin╚Ťelor.

Certificatul verde digital, o măsură temporară 

Reprezentan╚Ťii Comisiei Europene precizeaz─â c─â sistemul de certificate electronice verzi este o m─âsur─â temporar─â. Aceast─â m─âsur─â va fi suspendat─â de ├«ndat─â ce Organiza╚Ťia Mondial─â a S─ân─ât─â╚Ťii (OMS) va declara sf├ór╚Öitul urgen╚Ťei la nivel interna╚Ťional ├«n domeniul s─ân─ât─â╚Ťii cauzate de COVID-19.

De asemenea, Comisia va construi o poart─â de acces pentru a se asigura c─â toate certificatele pot fi verificate ├«n ├«ntreaga UE ╚Öi va sprijini statele membre ├«n implementarea tehnic─â a certificatelor. Statele membre vor putea decide fiecare ce restric╚Ťii de s─ân─âtate public─â pot ridica pentru c─âl─âtori, dar vor trebui s─â aplice astfel de derog─âri ├«n acela╚Öi mod pentru c─âl─âtorii care de╚Ťin un certificat verde digital.

ÔÇŁCertificatul verde digital ofer─â o solu╚Ťie la nivelul UE pentru a se asigura c─â cet─â╚Ťenii UE beneficiaz─â de un instrument digital armonizat pentru a sprijini libera circula╚Ťie ├«n UE. Obiectivele noastre cheie sunt s─â oferim un instrument u╚Öor de utilizat, nediscriminatoriu ╚Öi sigur, care s─â respecte pe deplin protec╚Ťia datelorÔÇŁ, a spus V─Ťra Jourov├í, vicepre╚Öedinte.

Propunerea trebuie aprobat─â de Parlamentul European

Certificatul verde digital va acoperi trei tipuri de certificate: certificate de vaccinare, certificate de testare (test NAAT / RT-PCR sau test rapid de antigen) și certificate pentru persoanele care s-au recuperat după COVID-19. De asemenea, certificatele vor fi disponibile gratuit și în limba sau limbile oficiale ale statului membru emitent și în engleză.

Propunerea Comisiei Europene va trebui discutată și aprobată de Parlamentul European și de statele membre, care vor pregăti și implementarea logistică a eliberării și verificării certificatelor.

kate middleton 4 jpg
cub lili sandu animat gif
cub adrian alexandrov png
vangelis afp jpg
BeFunky collage (18) jpg
catrinel menghia cannes (4) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
Arde cruci╚Ö─âtorul de rachete Moskva, cea mai important─â nav─â rus─â din Marea Neagr─â/ Ucrainenii sus╚Ťin c─â au lovit nava cu dou─â rachete, ru╚Öii spun c─â a existat doar un incendiu la bord jpeg
mc donalds jpeg
allergy g3d6759da5 1920 jpg
kate middleton 4 jpg
Ma╚Öin─â de Poli╚Ťie din Germania jpeg
politia locala jpeg