Pe aeroporturile din Marea Britanie nu va mai fi necesar pașaportul. Va fi o „frontieră inteligentă”

Statul la coadă la aeroporturile din Marea Britanie ar putea deveni în curând istorie, odată cu implementarea unui nou sistem de trecere. Phil Douglas, directorul general al Forțelor de Frontieră, Marea Britanie a declarat că intenționează să creeze o "frontieră inteligentă", eliminând necesitatea prezentării pașaportului la intrarea în țară.

image

Porți electronice bazate pe Inteligență Artificială

Pasagerii care sosesc în Regatul Unit nu vor mai fi nevoiți să își prezinte pașapoartele la frontieră. În aeroporturi vor fi instalate noi porți electronice care vor putea permite intrarea în țară doar cu ajutorul recunoașterii faciale avansate.

Noul sistem propus va implica instalarea unor porți electronice de înaltă tehnologie, care vor utiliza inteligența artificială și recunoașterea facială pentru a facilita sosirile în țară.

Astfel, momentele tensionate în care oficialii de la frontiere analizează fotografiile din pașapoarte vor deveni o relicvă a trecutului. Filosofia din spatele acestei inițiative este de a oferi călătorilor o experiență mai fluentă și mai eficientă la intrarea în Marea Britanie.

Planurile au fost concepute pentru a aduce frontiera britanică la un standard de aur care a fost dezvoltat în alte state. Dubai de pildă permite recunoașterea facială pentru 50 de naționalități.

Ce este Autorizație Electronică de Călători

Acest nou sistem vine în contextul înlocuirii actualelor sisteme de vize de călătorie cu unul unic, numit Autorizație Electronică de Călătorie. În cadrul acestui sistem, vizitatorii vor plăti pentru un permis de călătorie și vor completa un chestionar de securitate, eliminând astfel necesitatea prezentării fizice a pașaportului la intrarea în țară.

Vom ști mult mai multe informații despre oameni din timp. Vom ști dacă au mai fost în Marea Britanie. Vom ști dacă respectă legile privind imigrația. Și vom ști dacă există înregistrări despre ei în sistemele noastre de securitate. Astfel, vor fi persoane care nu se vor urca în avion” a declarat Douglas

Cu toate acestea, scepticii avertizează că, în ciuda beneficiilor evidente ale recunoașterii faciale și a eliminării pașapoartelor fizice, ar trebui să se păstreze o opțiune tradițională pentru cei care nu doresc să depindă exclusiv de tehnologie. În acest sens, este important să se sublinieze că, în cazul unor defecțiuni tehnice sau al unor probleme de securitate, deținerea unui pașaport fizic ar putea deveni esențială.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
maramures paste1 jpg
bujori1 jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net