De ce nu ai voie, de fapt, să zâmbești în fotografia pentru buletin sau pașaport. Motivul a suprins pe toată lumea

Fotografiile pentru buletin sau pașaport pot da multe bătăi de cap în general. Unul dintre cele mai plăcute lucruri este faptul că nu putem zâmbi în ele, însă motivul pentru care există această regulă nescrisă a surprins pe toată lumea!

De ce nu ai voie, de fapt, să zâmbești în fotografia pentru buletin sau pașaport
De ce nu ai voie, de fapt, să zâmbești în fotografia pentru buletin sau pașaport

De ce nu putem zâmbi în poza de buletin

Într-un interviu pentru HuffPost, Karolina Turowska, un expert în fotografie biometrică tip pentru pașapoarte, buletin, diplome a declarat: „Fotografiile cu expresii exagerate pot face mai dificilă identificarea titularului pașaportului în aeroporturi și la alte controale de frontieră sau puncte de control la frontieră". Așadar, programelor software le este greu să facă diferența între oameni dacă au expresii faciale.

Algoritmii nu funcționează așa cum o facem noi. Pentru a compara o față 3D cu o fotografie de pașaport 2D, ei trebuie să identifice și să măsoare trăsăturile faciale ale utilizatorilor. Aceasta include distanța dintre pupile, urechi, nas și gură, lățimea gurii și a ochilor și multe altele. Zâmbetul poate îngreuna lucrurile, deoarece modifică proporțiile faciale”, a mai adăugat femeia.

Se pare că numai un tip de zâmbet ar fi persmis, cel în care stăm cu ochii deschiși și cu colțurile gurii ridicate ca într-un surâns. Este practic genul de zâmbet care nu transmite prea multă emoție, pentru că expresia feței trebuie să fie neutră după cum spun experții. Acest gen de zâmbet este permis în Statele Unite ale Americii, însă în Franța, de pildă, nici măcar acesta nu este permis. 

Cum să te machiezi la pașaport sau buletin

Pozele de pașaport sau de buletin nu sunt cele mai reușite de obicei și cum mulți se plâng de faptul că nu ies bine în poză și nici măcar nu-și pot afișa zâmbetul, nu le rămâne decât să fie atenți la cum se aranjează pentru poză. 

Ei bine, este recomandat în general să aveți un machiaj cât mai natural care să lase la vedere trăsăturile cât mai clar definite. Bineînțeles, nu spune nimeni că nu vă puteți machia sau aranja, însă este bine să nu o faceți prea strident și asta pentru a vi se vedea chipul cît mai bine.

Puteți să aplicați un fond de ten care să se potrivească perfect cu tonul pielii, astfel încât să nu există o diferență vizibilă între ten și gât și puteți aplica o pudra transparentă. De asemenea, pentru a defini trăsăturile puteți folosi un contur de față, însă cu mare grijă pentru a nu-l aplica în exces. Puteți să conturați ușor pomeții și nasul astfel încât să se vadă clar și cu bun gust.

Puteți folosi un fard de ochi în nuanțe nude și este indicat să evitați culorile aprinse sau tipul de makeup smokey eyes. Pentru buze aplicați un ruj tot în nuanțe nude sau roz pale. Încercați să folosiți produse mate, nu lucioase!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net