Peste 500 de cutremure în stațiunile montane din Austria foarte populate. „Este posibil oricând”

Ultima actualizare:

Autoritățile din Austria sunt îngrijorate de un număr neobișnuit de mare de cutremure care au avut loc în zona unor stațiuni montane extrem de apreciate pentru pasionații de schi. Institutul austriac pentru cercetarea vremii și a cutremurelor GeoSphere Austria din Viena a înregistrat 500 de cutremure în luna ianuarie, în timp ce în decursul anului 2023 au avut loc 1.300 de cutremure.

image

Se zguduie pământul în Alpii Austrieci

Numai în această zonă, peste 350 de cutremure au fost înregistrate de senzorii de măsurare, dintre care 41 au fost sesizate de populație. Pe 23 ianuarie, la ora 4:50 a.m., cel mai puternic cutremur de până acum cu o magnitudine de 3,9 pe scara Richter a trezit oamenii din somn.

Pământul s-a zguduit și în Valea Inn din Hall, Innsbruck, Telfs și Imst, iar tremurul s-a extins până la Zugspitze de lângă Ehrwald.

Până acum se remarcă o creștere de aproape cinci ori a numărului de seisme.

„Frecvența neobișnuită”, motiv de îngrijorare

Puterea cutremurelor nu este încă un motiv de îngrijorare, dar frecvența lor este neobișnuită.

„Acestea sunt dislocații în subterană, tensiuni în scoarța terestră, care sunt eliberate în multe șocuri mici în loc de un cutremur mai mare”, explică Christine Freudenthaler, seismolog de la GeoSphere Austria.

Cauza este plierea Alpilor, care este încă în desfășurare. Cu toate acestea, în nordul Alpilor nu sunt așteptate cutremure mari.

Seismele mari, posibile în orice moment

Jasper Moernaut, profesor la Institutul de Geologie de la Universitatea din Innsbruck, consideră că seisme de mare magnitudine sunt posibile din nou în orice moment în nordul Alpilor.

În timpul cercetărilor sale din zona lacurilor din Bavaria și Tirol, institutul a descoperit că seismele din timpurile preistorice au provocat alunecări uriașe de teren între Zugspitze și Ötztal.

Potrivit cercetătorilor de la Innsbruck, la fiecare 1.000 până la 2.000 de ani are loc un cutremur puternic cu magnitudinea de peste 6.

Ultimul a avut loc acum 3.000 de ani, conform Merkur.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Peștele este vedeta mesei jpeg
image
image
image
image
image
image
MAE
Mongolia FOTO Shutterstock
Poiana cu narcise din Pasul Vâlcan. Foto: Lucian Ignat
ionut ivana jpg
Salariu - calcule - facturi - bani - facturi FOTO Shutterstock
MIRCEA BRAVO jpg
lac cutremur1 jpg
Kate Middleton foto profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net