Prepară și tu rețetele de la Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta a-II-a
Pentru a sărbători domnia de 70 de ani a reginei Elisabeta a-II-a, bucătarul și brutarul profesionist Juliet Sear a pregătit câteva rețete speciale, care pot fi încercate de oricine în propria bucătărie.
Din meniul pregătit în onoarea Jubileului de Platină al Reginei, am ales un trifle regal și o ruladă cu cârnați. Celebra Juliet Sear garantează că aceste rețete sunt delicioase și se pot face cu ușurință, scrie The Mirror.
Rețete delicioase pregătite în onoarea Reginei Elisabeta: ruladă cu cârnați
Pentru aceasta rețetă (preparată pentru 16-20 de persoane) vei avea nevoie de:
- 2 lingurițe ulei vegetal
- 1 ceapă albă medie, tocată mărunt
- 1 cățel de usturoi, zdrobit
- 100g pesmet alb uscat
- 1 lingură de cimbru proaspăt tocat
- 1 lingură de salvie proaspătă tocată
- 1 borcan de pastă de tomate
- 1 linguriță piper alb
- 1/2 linguriță sare
- 700g carne de cârnați (veggie sau obișnuiți)
- 500g aluat foietaj
- 1 ou bătut
Mod de prepare: „ruladă cu cârnați”. Rețetă pentru Jubileul Reginei
Preîncălziți cuptorul și foaia de copt. Apoi încălziți uleiul într-o tigaie și înmuiați ușor ceapa timp de aproximativ 12 minute. Adăugați usturoiul și gătiți pentru câteva minute. Se lasă să se răcească.
Așezați pesmetul, cimbrul, salvia, pasta de roșii și condimentele într-un castron mare. Adăugați ceapa gătită și usturoiul, amestecați bine pentru a combina, apoi adăugați carnea de cârnați în amestecul de miez. Se amestecă bine, folosind mâinile.
Pe o suprafata cu puțină făină se rulează aluatul de foietaj într-un dreptunghi de 30cm x 35cm și se așează pe tava de copt. Tăiați o lungime din aluat (aproximativ 4cm), care va fi utilizată pentru litere. Puneți-o deoparte pe suprafața cu făină, în timp ce asamblați rola de cârnați.
Așezați umplutura pe suprafața de lângă blat și faceți o formă de cârnați după lungimea blatului. Așezați amestecul de carnati pe o parte a patiseriei – de-a lungul laturii mai lungi – lăsând un spațiu de aproximativ 5cm de-a lungul laturii. Puneți oul peste, apoi pliați restul blatului peste umplutură și apăsați ușor pentru a-l închide, conform sursei citate.
Coaceți timp de aproximativ 45-50 de minute până când produsul de patiserie este crocant, iar umplutura este complet gătită. La final, rulada de cârnați poate fi decorată după preferințele gospodinei.
O rețetă delicioasă pregătită în onoarea Reginei Elisabeta: „Royal Trifle”
Nimic nu sună mai bine pentru Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta decât un „trifle regal”. Pentru o porție mare (18-22 de persoane) vei avea nevoie de:
- Pentru stratul inferior: 1 pahar mare cu jeleu de căpșuni, 150g căpșuni, 150g zmeură
- Pentru al doilea strat: 2 rulouri elvețiene (în funcție de dimensiune), 60-100ml Dubonnet sau sherry (opțional)
- Pentru al treilea strat: 100g cremă din lapte și ouă, 1 litru lapte integral, 60g zahăr pudră, 12 căpșuni mari tăiate în jumătate
- Pentru al patrulea strat: 600ml cremă dublă, 1 linguriță extract de vanilie, 50g zahăr pudră, biscuiți pentru decor
Nu trebuie uitat că trifle este un desert de origine englezească care se servea în general la banchetele curților regale în trecut. Se spune că Regina adoră acest produs.
Momentul care marchează cei 70 de ani pe care Regina Elisabeta a-II-a i-a petrecut la conducerea Marii Britanii va fi sărbătorit fastuos la începutul lunii viitoare. Evenimentele din cadrul Jubileului de Platină se vor desfășura între 2 și 5 iunie.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!
Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!