Prinţul Harry şi Meghan Markle, acuzaţi că udă grădina cu apă sfântă
Scandal! Harry (36 de ani) şi Meghan Markle (39 de ani) sunt acuzaţi că îşi udă grădina cu apă sfântă. Vila lor din California, pe care au dat 14,65 milioane de dolari, se află pe vechiul teritoriu deţinut de triburile de indieni Chumash. Ei sunt acuzaţi că pângăresc moştenirea lăsată de vechii indieni.
Nici o zi fără un scandal pentru prinţul Harry şi soţia lui, Meghan Markle! Prinţul Harry a plecat săptămâna trecută de acasă în Regatul Unit, pentru a participa alături de fratele lui la dezvelirea unei statui în memoria mamei lor, Prinţesa Diana.
Când a ajuns pe aeroportul Internaţional din LA, Harry a fost obligat să aştepte aproape două ore până la decolare pentru că un individ aflat sub influenţa substanţelor halucinogene a intrat cu maşina, spărgând gardul, pe pista de rulare a avioanelor. La aterizarea pe Heathrow, Harry a trebuit să semneze actele privind regimul de combatere a COVID-19 şi să intre în carantină timp de cel puţin 5 zile, după ce a făcut dovada vaccinării cu ambele doze.
Ieri, Harry şi soţia lui au fost puşi iar la zid de un nou scandal. De data aceasta e legat de vila de 14,65 milioane $ din Montecito, California. Proprietatea se află pe terenul indienilor Chumash şi le pângăreşte moştenirea sfântă lăsată de strămoşi. Izvorul de apă folosit în irigarea curţii este considerat sfânt de către membrii tribului.
Şeful de trib Eleanor Fishburn, de 60 de ani, a dezvăluit acest lucru pentru The Sun şi s-a declarat şocată de ignoranţa celor doi. ”Pentru noi, tribul Chumash, izvorul din curtea lor e sfânt şi e folosit în ceremonii religioase. Nu putem fi de acord ca cei care ne-au ocupat terenurile să folosească această apă la irigarea grădinilor”, a declarat Eleanor Fishburn. Şefa de trib care conduce populaţia de indieni Barbareno-Ventura i-a invitat pe cei doi la masa discuţiilor pentru a-i convinge să nu le mai pângărească apele. Femeia a explicat că a încercat să ia legătura şi cu foştii proprietari, dar tratativele au eşuat lamentabil.
Unul dintre foştii proprietari a câştigat în instanţă dreptul de a exploata bogăţiile aflate pe proprietatea sa şi i-a gonit pe indieni. Procesul privind recunoaşterea valorii patrimoniale şi culturale ale indienilor durează de aproximativ 20 de ani şi, în anumite state, indienilor le-a fost recunoscut dreptul de a face ritualuri pe terenurile care le-au fost luate cu forţa.