Prizonierul politic Stepan Latypov și-a tăiat gâtul în sala de judecată. A fost acuzat că a organizat proteste împotriva lui Lukaşenko

Ultima actualizare:

    Stepan Latypov a încercat să se sinucidă în sala de judecatăFoto: captură video
Stepan Latypov a încercat să se sinucidă în sala de judecatăFoto: captură video

Prizonierul politic Stepan Latypov și-a tăiat gâtul în sala de judecată. Ultimele sale cuvinte au fost: „Tată, au spus că dacă nu pledez vinovat, vin după familia și vecinii mei”. El era judecat pentru că a participat la organizarea de proteste la adresa lui Aleksandr Lukaşenko în vara lui 2020.

Stepan Latypov s-a urcat pe o bancă din cuşca deţinuţilor, s-a înjunghiat în gât cu un obiect care seamănă cu un stilou” şi a fost evacuat inconştient”. Bărbatul a fost dus la spital și operat. Înainte de a recurge la gestul disperat, opozantul, în vârstă de 41 de ani, l-a avertizat pe tatăl său, care tocmai depusese mărturie, că a fost ameninţat cu urmărirea în justiţie a familiei și vecinilor, în cazul în care nu-şi recunoaşte vinovăţia, potrivit observatornews.ro.

Stepan Latypov a fost arestat la Minsk

Stepan Latypov a fost arestat pe 15 septembrie, în apropierea locuinţei sale din Minsk, pentru că a participat activ la portestele organizate împotriva preşedintelui Aleksandr Lukaşenko. El este judecat pentru coordonarea de proteste prin intermediul unui grup, de pe aplicațiaTelegram, înfiinţarea unui atelier de producere a unor simboluri ale opoziţiei şi opunerea de rezistenţă la arestare.

image
image
image
image
image
image
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net