Proteste antiguvernamentale violente în Iran! În manifestanți se trage cu gloanțe de cauciuc


    Sute de oameni i-au cerut demisia liderului suprem, ayatollahul Ali KhameneiFoto: Twitter
Sute de oameni i-au cerut demisia liderului suprem, ayatollahul Ali KhameneiFoto: Twitter

Sute de iranieni au ieşit în stradă la Teheran, sâmbătă, pentru a protesta faţă de autorităţi. Ei cerut demisia liderului suprem, ayatollahul Ali Khamenei, după ce s-a aflat că armata iraniană a doborât din greșeală avionul ucrainean, la bordul căruia se aflau 176 de pasageri.

UPDATE: Corespondentul BBC pentru Iran Bahman Kalbasi a publicat o întegistrare video pe Twitter în care se văd protestatari alergând și spune că, potrivit unui protestatar, asupra oamenilor se trage cu gloanțe de cauciuc.

Protestele s-au reluat după ce autoritățile au recunoscut că avionul ucrainean cu 176 de oameni la bord, a fost doborât de o rachetă, iar manifestanții cer demisia regimului actual.

„Comandantul suprem, demisia, demisia”, au scandat protestatarii strânşi în faza universităţii Amir Kabir, relatează news.ro. Mai multe imagini cu protestul au apărut pe reţelele de socializare, în postări pe Twitter semnalându-se proteste şi în alte oraşe, dar şi faptul că forţele de ordine au intervenit în forţă. Protestatarii au scandat sloganuri împotriva autorităţilor şi au rupt fotografii ale lui Qassem Soleimani, generalul ucis într-un atac cu dronă al SUA.

Reacția lui Donald Trump

Donald Trump, a avertizat regimul iranian că nu va mai fi tolerat un „alt masacru al manifestanţilor paşnici”. El s-a referit la mişcarea de contestare din noiembrie reprimată de autoritățile de la Teheran. El a scris mai multe mesaje pe Twitter, în engleză și în persană.

„Nu poate fi un alt masacru al manifestanţilor paşnici şi nici întreruperea internetului. Lumea priveşte”, a scris pe Twitter liderul de la Casa Albă. Într-un alt mesaj, el se adresează protestatarilor, pe care îi încurajează: „Sunt alături de voi, suntem inspirați de curajul vostru. Guvernul Iranului trebuie să permită grupurilor de apărare a drepturilor omului să monitorizeze și să raporteze faptele din teren în ceea ce privește protestele în desfășurare ale poporului iranian Curajosului și greu încercatului popor al Iranului: am fost alături de voi încă de la începutul președinției mele, iar administrația mea va continua să fie alături de voi”, a transmis președintele american.

Surreal. Standing in the middle of the Uni. of #Toronto Convocation Hall as people sob for the victims of #IranPlaneCrash & I get this HORRIFIC vid from a friend in #Tehran, she is standing over a bridge watching the protest as they are shot at by what she thinks R rubber bullets pic.twitter.com/aw6fuzOVS4

— Bahman Kalbasi (@BahmanKalbasi) January 12, 2020

— Bahman Kalbasi (@BahmanKalbasi) January 12, 2020

oana roman si marius elisei
itisti specialisti it microsoft angajati birouri laptop
condimente jpeg
FotoJet jpg
horoscop zilnic 1 martie jpeg
antonia sexy jpg
Pomii înfloriţi şi gazonul proaspăt tuns o fac pe actriţă sp stea numai în curte jpeg
Constantin Diță îl interpretează pe Giani din ”Las Fierbinți” jpeg
image
image
image
image
image
image
4 front doctorita spagara jpg
calendar ortodox 2022 27 ianuarie aducerea moastelor sfantului ioan gură de aur jpg
condimente jpeg
carduri energie scumpa jpg
Pomii înfloriţi şi gazonul proaspăt tuns o fac pe actriţă sp stea numai în curte jpeg
elevi jpeg