Român, acuzat că a provocat un incendiu devastator în Grecia! Bărbatul a fost arestat

Ultima actualizare:

Un român în vârstă de 38 de ani a fost arestat preventiv, marți, în Grecia, fiind acuzat de provocarea unui incendiu, sâmbăta trecută, în Rafina, estul regiunii Attica. Bărbatul a negat acuzațiile, însă autoritățile nu l-au crezut.

Incendiu de vegetație în Attica, Grecia. Iulie 2024
Două incendii de vegetație au făcut prăpăd în regiunea Attica (Foto: Profimedia)

Românul a mai fost arestat pentru incendiere

Cu toate acestea, același suspect a mai fost arestat pentru incendiare în aceeași zonă de două ori luna trecută. El a reușit atunci să scape doar cu o amendă, relatează News.ro. De data aceasta, autoritățile elene nu l-au mai iertat și i-au adăugat o acuzație de punere în pericol a altor oameni și astfel au obținut arestarea preventivă pentru el. Românul, al cărui nume nu a fost făcut public, le-ar fi spus oamenilor legii că se afla în acea zonă deoarece dorea să ajute la stingerea focului.

Două incendii propagate de vânturile puternice au ars o pădure din regiunea Attica. Un locuitor din zona afectată Stamata a declarat, pentru Skai TV, că focul a distrus și două locuințe. Potrivit pompierilor, incendiul se află în apropierea caselor și au fost trimise trei alerte de urgență locuitorilor din Amygdaleza, Galini și Rodopoli pentru a evacua zona. În total, 12 avioane, 8 elicoptere și mai multe echipe de pompieri aflate la sol se luptă în continuare cu flăcările.

Locuitorii din zonele afectate au primit ordin de evacuare (Foto: Profimedia)
Locuitorii din zonele afectate au primit ordin de evacuare (Foto: Profimedia)

Noi incendii de vegetație în Grecia

Trei noi incendii au izbucnit luni în mai multe zone ale Greciei și au continuat să le facă probleme pompierilor până marți dimineață. În Kos, focul a izbucnit la începutul după-amiezii și a fost declarat sub scăpat de sub control. Vântul puternic l-a propagat spre Kardamaina, o stațiune turistică populară de pe coasta de est a insulei.

10.000 de turiști și rezidenți au fost evacuați din zonă și duși la școli, stadioane sportive și hoteluri din Marmari, Antimachia și Mastichari. Pompieri și camioane au fost trimise și din Atena și Rodos, ca să ajute forțele locale să țină incendiu sub control.

În Chios, un localnic de 63 de ani a fost arestat și a primit o amendă de 9.000 de euro din cauză că ar fi provocat accidental incendiul din acea zonă. El va fi acuzat penal pentru incendiare. Autoritățile elene au mai arestat patru persoane pentru incendiile din Loutraki, Kozani, Lamia și Almyros Magnesia, și au amendat alți patru oameni.

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a avertizat luni că ţara se confruntă cu o vară extrem de periculoasă din cauza incendiilor de vegetaţie, care sunt favorizate de seceta prelungită şi de vânturi neobişnuit de puternice. În weekendul trecut, zeci de incendii au izbucnit în Grecia, inclusiv două în apropierea capitalei, Atena.

Incendiile de vegetație sunt destul de frecvente în Grecia pe timpul verii. Vremea prea caldă, mai uscată și mai vântoasă decât în nod normal, pe care oamenii de știință au legat-o de efectele schimbărilor climatice, a crescut frecvența și intensitatea acestora.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Dugovics jpg
image
image
image
image
image
image
haine albe freepik jpg
soti eutanasie jpg
virgina 2 jpg
gustari masina jpg
prima casa jpg
litoral jpg
sinucidere constanta jpg
bacalaureat jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net