Roman Protasevici, din nou la televiziunea de stat. Jurnalistul capturat l-a lăudat pe Aleksandr Lukaşenko și a plâns

4 iunie 2021
article img
Familia lui Protasevici spune că interviul a fost realizat "sub ameninţare"Foto: captură video

Cutremurător! Jurnalistul belarus Roman Protasevici, care a fost arestat la Minsk după ce avionul cu care călătorea de la Atena la Vilnius a fost deturnat, a apărut într-un nou interviu difuzat la televiziunea de stat. Prima oară, imediat după arestare, ziaristul a apărut cu vânătăi pe față și a spsus că este tratat bine în închisoare.

Roman Protasevici a spus că vrea să își îndrepte greșelile, l-a lăudat pe preşedintele Aleksandr Lukaşenko și a plâns. În interviul difuzat joi seară, jurnalistul de 26 de ani a mărturisit că a organizat proteste anti-guvernamentale, că vrea să-şi îndrepte greşelile, l-a lăudat pe preşedintele Aleksandr Lukaşenko şi a dat asigurări că îl respectă pe acesta. El a afirmat că l-a criticat mult pe preşedintele Lukaşenko, că a încercat să-l îl dea jos de la putere, dar că „a început să înţeleagă că acesta "face ceea ce trebuie" şi că, "cu siguranţă" îl respectă.

Mai mult, a subliniat că a fost alegerea lui să vorbească pentru postul de televiziune, potrivit Digi24.

Familia lui crede că a fost bătut și amenințat

La finalul interviului, jurnalistul a izbucnit în plâns şi a spus că speră ca într-o zi să se căsătorească şi să aibă copii.

Așa cum era de așteptat, familia lui Protasevici spune că interviul a fost realizat "sub ameninţare".

Tatăl jurnalistului a declarat că l-a durut să urmărească interviul: "Îl cunosc foarte bine pe fiul meu şi cred că nu ar fi spus niciodată astfel de lucruri. L-au bătut şi l-au forţat să spună ce este necesar".

De asemenea, la momentul arestării Roman Protasevici a spus că ceea ce i se întâmplă este o condamnare la moarte.