Româncă, martoră a atentatului din Istanbul: „Dacă găseam loc de parcare, aş fi fost una dintre victime!"

Şase oameni au murit şi alţi peste 80 au fost răniţi în atentatul cu bombă care a avut loc duminică pe un bulevard extrem de circulat din centrul Instanbulului. O româncă se afla în apropierea locului unde a avut loc deflagraţia. Ea a povestit, în exclusivitate pentru Observator, momentele de groază la care a asistat.

Atentatul a avut loc  duminică, chiar în  centrul Istanbulului
Atentatul a avut loc duminică, chiar în centrul Istanbulului

Patru oameni au murit pe loc, iar alţi doi s-au stins la spital din cauza rănilor grave suferite în urma atentatului terorist de duminică din Istanbul. Bomba artizanală a fost “plantată” într-o zonă intens circulată de o tânără femeie, cum avea să se afle ulterior. Între timp, aceasta a fost reţinută de autorităţile turce.

Narcisa, de loc din Constanţa, dar stabilită de 20 de ani în Turcia, a văzut cum o după-amiază liniştită de duminică s-a transformat într-un infern. Şansa Narcisei a fost că nu a găsit loc de parcare, fiind extrem de aglomerat în zonă.

Narcisa e de  20 de ani în Turcia
Narcisa e de 20 de ani în Turcia

S-a auzit o explozie foarte puternică, lumea a început să alerge, să fugă, s-au ascuns şi, normal, am plecat spre casă cu maşina. Când am ajuns acasă, am deschis televizorul şi am aflat, de fapt, adevărul. Că a fost un atentat. Am avut norocul că nu am găsit parcare în acel moment, deci în acele clipe... Dacă aş fi găsit loc de parcare, să parchez maşina, cu siguranţă şi eu aş fi putut fi una dintre victimele din atentatul de duminică. A fost foarte rău, ceva de nedescris, nu am cuvinte, pur şi simplu”, a povestit Narcisa Sonmez pentru Observator. “Oamenii erau pe jos, era vizibil totul din colţul străzii. Încercau să sune, unii la ambulanţă, alţii la poliţie. Toţi tremurau şi plângeau”, a mai povestit românca.

Membra PKK a fost  surprinsă de camerele  de supraveghere de  la locul tragediei
Membra PKK a fost surprinsă de camerele de supraveghere de la locul tragediei

Printre cei care şi-au pierdut viaţa sunt o fetiţă de 3 ani şi tatăl ei, aflaţi la plimbare în momentul deflagraţiei, doi tineri proaspăt căsătoriţi, aflaţi în vacanţă. Explozia a mai luat două vieţi. A unei profesoare de 41 de ani şi a fiicei ei de 15 ani, şi ele, tot la plimbare pe bulevardul din centrul Istanbulului.

Autorităţile turce au stabilit că autoarea atentatului este o tânără de 23 de ani. Se afla în Turcia de 4 luni. Este originară din Siria şi ar fi fost instruită ca ofiţer special de informaţii de către organizaţia PKK, potrivit anchetatorilor de la Ankara.

image

Organizaţia PKK sau Partidul Muncitorilor din Kurdistan militează pentru formarea unui stat kurd pe teritorii care aparţin acum Turciei, Siriei şi Irakului. Este considerată o grupare teroristă de către Turcia, dar şi de către Uniunea Europeană şi Statele Unite.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!        

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net