Teroare la Berlin! Un șofer a plonjat cu mașina peste pietoni

Autoritățile din Germania au intrat în alertă maximă, după ce un șofer a intrat în plin cu mașina într-un grup de pietoni, dintr-o zonă comercială aglomerată din Berlin, miercuri 8 iunie.

O persoană a decedat și alte 30 de victime au necesitat îngrijiri medicale. Mașina, un Renault Clio de culoare argintie a rămas blocată în vitrina unui magazin.

Nu se știe dacă a fost atentat terorist

Șoferul a fost deja reținut de Poliție, autoritățile germane transmițând faptul că acesta este un bărbat cu cetățenie germană și armeană, de 29 de ani, care trăiește în Berlin.

Conform Antena 3, autorul accidentului a fost plasat în arest preventiv, după ce autoritățile au găsit o scrisoare de revendicare a atacului.

Citește și: El este autorul atentatului de la metroul din New York. Ce mesaj a publicat înainte de atac

Europa a cunoscut o perioadă mai calmă, în ultimii doi ani, restricțiile specifice pandemiei și integrarea valurilor de refugiați ucraineni contribuind la redurecerea atentatelor teroriste care au avut loc în anii trecuți.

Vlad Drăghicescu, corespondent al Antena 3, la Berlin, a explicat faptul că incidentul de miercuri, 8 iunie, a avut loc în aceeași zonă în care, în 2016, s-a produs un atac terorist soldat cu 12 morți și 70 de răniți, sporind, astfel, temerile debutului unui nou val de amenințări teroriste.

În zonă a avut loc un atentat, în 2016

În seara zilei de 19 decembrie 2016, un bărbat din Tunisia, în vârstă de 24 de ani, adept al ISIS, a intrat în plin cu un camion de mare tonaj în mulțimea strânsă la Târgul de Crăciun din cartierul Charlottenburg.

We think we have witnessed a terrorist attack here in Berlin we’re not sure there’s a lot of people dead bodies all over the place we’ve seen a car that came down the road and ended up in a storefront covering three city blocks it’s pretty horrific. #berlin pic.twitter.com/Xp1bkZBGt0

— John Barrowman MBE (@JohnBarrowman) June 8, 2022

Atentatorul a fost ucis, după patru zile, în Italia, după ce fusese încolțit de Poliție și a deschis focul asupra forțelor de ordine. Teroristul solicitase azil, iar cererea îi fusese respinsă de autoritățile germane.

Citește și: Atentat terorist în Abu Dhabi! Trei morți în urma atacului cu drone

În haosul produs de accidentul de miercuri, 8 iunie, a fost prins și actorul John Barrowman, care a fost martor.

Update from the horrible situation in Berlin…We are ok. Jb pic.twitter.com/BsMXWP7Us0

— John Barrowman MBE (@JohnBarrowman) June 8, 2022

Actorul, cunoscut din distribuția „Doctor Who” a transmis pe contul său de Twitter: „Cred că am asistat la un atac terorist în Berlin. Nu suntem siguri. Sunt corpuri împrăștiate peste tot. Am văzut o mașină care venea pe șosea și s-a oprit într-o vitrină. Scena este îngrozitoare”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

transfagarasan 2819625 1920 jpg
FotoJet (4) jpg
calendar ortodox 2021 25 septembrie sfanta eufrosina gracianica jpeg
accident motilor buun jpeg
Lizz Truss FOTO Getty Images jpg
image
image
image
image
transfagarasan 2819625 1920 jpg
calendar ortodox 2021 25 septembrie sfanta eufrosina gracianica jpeg
regele charles foto Victoria Jones  BUCKINGHAM PALACE  AFP jpg
FotoJet (7) jpg
cuplu care pleaca in vacanta bagaje aeroport jpeg
stres 0 jpeg