Rom├ónii nevaccina╚Ťi care lucreaz─â ├«n Germania ar putea fi concedia╚Ťi

25 ianuarie 2022

Dac─â lucrezi ├«n Germania, dar nu e╚Öti vaccinat anti Covid ╚Öi nici n-ai de g├ónd s─â te imunizezi, autorit─â╚Ťile din aceast─â ╚Ťar─â au o veste foarte proast─â pentru tine. S-ar putea s─â-╚Ťi pierzi locul de munc─â! Motivul? ├Än Parlament se afl─â o lege privind imunizarea general─â a popula╚Ťiei, iar acest lucru ar putea intra ├«n vigoare ├«n vara acestui an.

image

Proiectul vaccin─ârii obligatorii - inclusiv pentru muncitorii str─âini - intr─â ├«n discu╚Ťia Bundestagului s─âpt─âm├óna aceasta. Dac─â va avea un aviz favorabil, se va ajunge probabil, ├«n var─â, la un vaccin obligatoriu pentru toat─â popula╚Ťia adult─â, pe o perioad─â limitat─â, un an sau doi ani. ├Än aceast moment, ├«ns─â, este valabil─â vaccinarea obligatorie doar pentru personalul din sectorul medical, personalul din sectorul de ├«ngrijire ╚Öi pentru militari.

Muncitorii Rom├óni, acuza╚Ťi c─â nu respect─â normele anti Covid

Rom├ónia e cunoscut─â drept una dintre principalele ╚Ť─âri care furnizeaz─â for╚Ť─â de munc─â pentru pia╚Ťa german─â. Mul╚Ťi dintre rom├ónii care lucreaz─â acolo ╚Öi-au g─âsit joburi ├«n abatoare sau sunt angaja╚Ťi la cules de sparanghel. Ace╚Ötia au fost, ├«n trecut, acuza╚Ťi c─â nu respect─â normele anti COVID, iar din cauza lor s-au reaprins focarele. Este cazul celor care lucreaz─â ├«n abatoare. Ace╚Ötia au fost acuza╚Ťi c─â nu respect─â normele anti-COVID ╚Öi chiar c─â au adus virusul ├«n Germania. ├Än prezent, se ├«ncearc─â impunerea vaccin─ârii obligatorii ├«n abatoare, dar pentru c─â este foarte mare nevoie de for╚Ť─â de munc─â, persoanele care lucreaz─â deja pot prezenta zilnic sau la dou─â zile un test rapid, care este gratuit ╚Öi se poate face ├«n num─âr nelimitat.

În Germania crește salariul minim pe oră

Pentru muncitorii sezonieri ├«ncep angaj─ârile din luna februarie. Este nevoie de circa 300.000 de persoane ╚Öi mare parte din ace╚Öti muncitori vin de obicei din sud-estul Europei, cei mai mul╚Ťi din Rom├ónia.

Cu un deficit uria╚Ö pe pia╚Ťa for╚Ťei de munc─â, Germania vrea s─â angajeze ├«n acest an 400.000 de muncitori califica╚Ťi din str─âin─âtate. Mai mult, guvernul cancelarului Olaf Scholz a decis ╚Öi cre╚Öterea salariului minim la 12 euro pe or─â pentru a face mai atractive locurile de munc─â. 

├Än prezent, rom├ónii care lucreaz─â ├«n Germania ├«n sectorul medical ╚Öi ├«n cel al ├«ngrijirilor (dac─â este vorba despre o institu╚Ťie) vor fi obliga╚Ťi, din luna martie, s─â fie vaccina╚Ťi.

Pute╚Ťi urm─âri ╚Ötirile Click! ╚Öi pe Google News

mihai rait dorel din las fierbiti are o sotie superba cum arata si cat de frumoasa este ana maria size19 jpg
1 vladimir putin coronavirus 1 jpg jpeg
1 o femeie la laptop jpg jpeg
cub maria constantin animat gif
kate middleton jpg jpeg
IMG 1520 JPG
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
elevi evaluare nationala jpeg
evaluare nationala jpeg
evaluare nationala jpeg
cannes jpeg
img (3) jpg
nunta miri casatorie verighete jpeg