Românii nevaccinați care lucrează în Germania ar putea fi concediați

Dacă lucrezi în Germania, dar nu ești vaccinat anti Covid și nici n-ai de gând să te imunizezi, autoritățile din această țară au o veste foarte proastă pentru tine. S-ar putea să-ți pierzi locul de muncă! Motivul? În Parlament se află o lege privind imunizarea generală a populației, iar acest lucru ar putea intra în vigoare în vara acestui an.

image

Proiectul vaccinării obligatorii - inclusiv pentru muncitorii străini - intră în discuția Bundestagului săptămâna aceasta. Dacă va avea un aviz favorabil, se va ajunge probabil, în vară, la un vaccin obligatoriu pentru toată populația adultă, pe o perioadă limitată, un an sau doi ani. În aceast moment, însă, este valabilă vaccinarea obligatorie doar pentru personalul din sectorul medical, personalul din sectorul de îngrijire și pentru militari.

Muncitorii Români, acuzați că nu respectă normele anti Covid

România e cunoscută drept una dintre principalele țări care furnizează forță de muncă pentru piața germană. Mulți dintre românii care lucrează acolo și-au găsit joburi în abatoare sau sunt angajați la cules de sparanghel. Aceștia au fost, în trecut, acuzați că nu respectă normele anti COVID, iar din cauza lor s-au reaprins focarele. Este cazul celor care lucrează în abatoare. Aceștia au fost acuzați că nu respectă normele anti-COVID și chiar că au adus virusul în Germania. În prezent, se încearcă impunerea vaccinării obligatorii în abatoare, dar pentru că este foarte mare nevoie de forță de muncă, persoanele care lucrează deja pot prezenta zilnic sau la două zile un test rapid, care este gratuit și se poate face în număr nelimitat.

În Germania crește salariul minim pe oră

Pentru muncitorii sezonieri încep angajările din luna februarie. Este nevoie de circa 300.000 de persoane și mare parte din acești muncitori vin de obicei din sud-estul Europei, cei mai mulți din România.

Cu un deficit uriaș pe piața forței de muncă, Germania vrea să angajeze în acest an 400.000 de muncitori calificați din străinătate. Mai mult, guvernul cancelarului Olaf Scholz a decis și creșterea salariului minim la 12 euro pe oră pentru a face mai atractive locurile de muncă. 

În prezent, românii care lucrează în Germania în sectorul medical și în cel al îngrijirilor (dacă este vorba despre o instituție) vor fi obligați, din luna martie, să fie vaccinați.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net