Românii și-au schimbat preferința de vacanță. Aeroportul unde rezervările au crescut cu 15%

Se schimbă destinația favorită de vacanță a românilor. Cel puțin asta spun specialiștii în turism care au observat că numărul rezervărilor în cazul unui aeroport, prea puțin folosit d eromâni până acum, a crescut substanțial. Turiștii din România sunt mai mulți ca niciodată în acest an, conform tuturor estimărilor tur-operatorilor.

O zonă prea puțin abordată de români

Patras, vestul Greciei. Foto: Facebook/Forum Grecia
Patras, vestul Greciei. Foto: Facebook/Forum Grecia

Aeroportul din Araxos situat în zona Patras, în vestul Greciei înregistrează o creștere cu 15% a sosirilor de turiști din România în acest an, au constatat tur-operatorii are lucrează cu această piață turistică, după o analiză complexă, transmite Rador.

Potrivit acestor estimări, anul acesta românii care sunt așteptați să vină în vestul Greciei prin aeroportul din Araxos vor fi mai mulți ca niciodată, ceea ce transmite semnale pozitive cu privire la modul în care va evolua sezonul estival.

Această piață încă neabordată, din vestul Greciei, până acum fiind legată doar de turismul religios, pare să apară tot mai mult în preferințele de vacanță ale turiștilor români pentru această vară.

S-a constata o creștere a numărului de rezervări atât pentru Ilia, cât și pentru Ahaia de Vest.

Nu numai românii se îndreaptă spre vestul Greciei

Tur-operatorii preconizează o creștere cu 5% și a sosirilor de turiști din Cehia, piață care nici ea nu are o dinamică mare în vestul Greciei, precum și o îmbunătățire a activității cu țările baltice, în principal cu Lituania și Letonia, două piețe care vara trecută au fost în declin din cauza războiului din Ucraina.

Lucrurile vor merge mai bine anul acesta și cu piețele din Austria și Slovacia, înregistrându-se o ușoară creștere față de anul trecut, în timp ce turiștii din Germania și Polonia se vor situa la aproximativ același nivel, cu o tendință ascendentă

Românii, prin urmare, sunt noua piață care va susține foarte mult vestul Greciei, fiind vorba de o țară care are de două ori populația Greciei, dar care însă nu va putea acoperi golul lăsat de ruși, din cauza sumelor mici pe care le pot cheltui.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Top 3 beneficii de a instala automate de reciclare a ambalajelor daca ai un magazin jpg
image
image
image
image
image
image
restaurant jpg
loto
Banner Grecia
palatul de la Potlogi jpeg
index webp
imparat jpg
Restaurant nota de plata FOTO Shutterstock jpg
bucuresti casa poporului pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net