Rudele victimelor de la Srebrenica, nemulțumite de sentința lui Karadzic

Ultima actualizare:

    Radovan KaradzicFoto AP
Radovan KaradzicFoto AP

Radovan Karadzic, care este responsabil pentru genocidul de la Srebrenica, din timpul Războiului din Bosnia, a fost condamnat la închisoare pentru comiterea de crime împotriva umanității. Rudele și prietenii victimelor în război sunt nemulțumiți de acest verdict din cauza faptului că fostul lider bosniac a primit o pedeapsă prea ușoară și prea târziu.

Radovan Karadzic (70 de ani), a fost liderul sârbilor din Bosnia în timpul Războiului din Bosnia (1992-1995).  El este responsabil pentru genocidul de la Srebrenica în care au fost uciși 8.000 de musulmani, relatează DailyMail.co.uk. Tribunalul Națiunilor Unite l-au găsit într-un final vinovat pe Karadzic și l-au condamnat la 40 de ani de închisoare sub acuzarea de comitere de crime împotriva umanității și pentru că a condus asediul împotriva orașului Sarajevo.

Fostul lider sârb este omul politic cu cea mai înaltă funcție într-un stat care a fost judecat până acum de Tribunalul ONU de la Haga. În anul 1995, sub comanda lui au fost comise cele mai mari atrocități din Europa după cel de-al Doilea Război Mondial.

Au fost uciși 8.000 de musulmani din ordinul lui Karadzic
Au fost uciși 8.000 de musulmani din ordinul lui Karadzic

Familile celor uciși în masacru nu și-au revenit încă de pe urma pierderii rudelor și prietenilor în acel genocid și consideră că pedeapsa de patru decenii de detenție este prea mică și vine prea târziu, având în vedere că fostul lider are deja 70 de ani.

Sute de cadavre au fost aruncate în gropi comune în timpul Războiului din Bosnia
Sute de cadavre au fost aruncate în gropi comune în timpul Războiului din Bosnia

„A ucis atât de mulți copii și probabil va trăi suficient de mult pentru a-și redobândi libertatea din ceea ce nu este chiar o închisoare. Este cald, are hrană, chiar arată și bine. Nimic nu poate schimba durerea și singurătatea îndurate de mine, nimic nu îmi poate reduce suferința”, a mărturisit îndurerată Bilda Smajlovic, care și-a pierdut soțul și un frate în masacrul de la Srebrenica.

O femeie care și-a pierdut familia în timpul masacrului din Srebrenica, este dezamgită de sentința dată
O femeie care și-a pierdut familia în timpul masacrului din Srebrenica, este dezamgită de sentința dată

Sute de cadavre au fost aruncate în gropi comune din ordinul lui Karadzic în timpul Războiului din Bosnia.

"Cea mai bună sentință ar fi să-l ucidă pe loc, pentru ca întreaga lume să îl vadă descompunându-se", a declarat Vasva Smajlovic (73 de ani).

Atunci când și-a aflat sentința, Karadzic nu a părut să fie prea emoționat. El a fost acuzat pentru crime împotriva umanității, deportări, atacuri ilegale, tratament inuman, luare de ostatici, exterminare și organizarea asaltului împotriva orașului Sarajevo care a cauzat desigur alte victime.

Karadzic este condamnat la 40 de ani de închisoare

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

image
image
image
image
image
image
elvira godeanu jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net