Rusia, decizie surprinzătoare în conflictul cu Ucraina. "15 februarie 2022, ziua în care propaganda de război occidentală a eşuat"

Ultima actualizare:

Ministerul Apărării din Rusia a anunţat că o parte din trupele aflate la graniţa cu Ucraina se vor retrage la bazele lor. Declaraţia vine după ce SUA au avertizat că un război ar putea începe oricând în regiune şi este întâmpinată cu scepticism de experţi.

Imagini cu trupele care se retrag din zona apropiată Ucrainei, publicate de ruşi foto: captură video
Imagini cu trupele care se retrag din zona apropiată Ucrainei, publicate de ruşi foto: captură video

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării a declarat, marţi (15 februarie), că o parte dintre trupele aflate la graniţa cu Ucraina au încheiat exerciţiile miliatre şi se vor întoarce la bazele lor. El a completat că, pe măsură ce alte unităţi vor termina sarcinile pentru care se află acolo, şi ele se vor retrage.

„Unităţile din raioanele militare din Sud şi Vest, care şi-au îndeplinit sarcinile, au început deja încărcarea în transportul feroviar şi rutier şi astăzi vor începe să se mute în garnizoanele lor. O serie de evenimente de antrenament de luptă, inclusiv exerciţii, au fost efectuate conform planului. Pe măsură ce antrenamentele se vor finaliza, trupele, ca întotdeauna, vor pleca spre bazele lor”, a spus purtătorul de cuvânt Igor Konaşenkov, conform adevarul.ro.  

Purtătorul de cuvânt a mai spus că toate trupele, fie că sunt marine, terestre sau acvatice, iau parte la exerciţii la întreg nivelul Rusiei. 

„Practic toate districtele militare, flotele şi forţele aeriene iau parte la exerciţii. O serie de exerciţii navale care implică nave de suprafaţă, submarine şi aviaţie se desfăşoară în zonele importante din punct de vedere operaţional”, a completat Igor Konaşenkov.

Imagini cu trupele, publicate de Ministerul Apărării din Rusia

În plus, imagini cu trupele care se retrag au fost publicate de Ministerul rus al Apărării, dar şi de corespondenţii presei din Vest, printre care şi jurnalistul Christopher Miller, de la Buzzfeed.

“15 februarie 2022 va intra în istorie ca ziua în care propaganda de război occidentală a eşuat. Au fost dezonoraţi şi distruşi fără să se tragă niciun foc de armă”, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Maria Zakharova, referindu-se la retragerea trupelor.

Ce scrie presa din Rusia

Conform agenţiei ruse Interfax, imagini din satelit arată o activitate militară rusă intense în locaţii din apropierea Ucrainei, cu ar fi Belarus, Crimeea şi vestul Rusiei. Acestea au fost surprinse în 13 feruarie şi în ele apar elicptere de atac, avioane de atac la sol şi avioane de vânătoare.

SUA spune că Rusia va invada Ucraina în 16 februarie

Anunţul vine după ce, în ultimele luni, Rusia a trimis peste 100.000 de soldaţi în zona cu granițele cu Ucraina, ceea ce a dus la nelinişti pe plan mondial, de teama unui eventual război.

În plus, potrivit unor informații furnizate de către Statele Unite, Rusia ar pregăti invazia Ucrainei chiar miercuri, 16 februarie. 

Cancelarul german, vizită la Moscova

Cancelarul german Olaf Scholz se va întâlni marţi, la Moscova, cu Vladimir Putin, pentru o rundă de discuţii. Înainte de vizita oficială, Ministrul de Externe din Germania a cerut Rusiei să retragă trupele de la graniţa cu Ucraina.

„UE şi NATO sunt unite alături de Ucraina şi trebuie să folosim toate oportunităţile de dialog pentru a ajunge la o soluţie paşnică”, a declarat Annalena Baerbock.

Scholz este al doilea lider occidental care merge la Moscova pentru a discuta cu Putin, după ce, săptămâna trecută, Emmanuel Macron a mers în Rusia, pentru a încerca să calmeze situaţia.

Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!  

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net