S-a stabilit ziua și locul unde va fi înmormântat Aleksei Navalnîi

S-a stabilit ziua și locul unde va fi înmormântat opozantul rus Aleksei Navalnîi, cel mai mare dușman politic al lui Putin, care a murit pe 16 februarie în închisoarea „Lupul Polar”, una dintre cele mai dure din lume. Funeraliile liderului opoziţiei ruse şi ceremonia de adio vor avea loc pe 1 martie, la Moscova, a anunţat miercuri, pe platforma X, purtătoarea de cuvânt a opozantului rus, Kira Iarmîş, informează Reuters.

navalnii jpg

Funeraliile opozantului rus Alexei Navalnîi vor avea loc vineri la Moscova, a anunțat purtătorul său de cuvânt, transmite și Sky News.

Slujba religioasă pentru Aleksei va avea loc la biserică (...) din (cartierul) Marino, la 1 martie, orele 14:00. Funeraliile vor avea loc la Cimitirul Borisovski", din sudul capitalei ruse, a scris Iarmîş, citată de AFP.

Отпевание Алексея состоится в церкви иконы Божией Матери «Утоли моя печали» в Марьино 1 марта в 14.00. Приходите заранее.Похороны пройдут на Борисовском кладбище.

— Кира Ярмыш (@Kira_Yarmysh) February 28, 2024

Anunțul vine după ce asociații regretatului politician de opoziție Aleksei Navalny au spus că nu reușesc să găsească în capitala Rusiei o locație care să le permită să organizeze o ceremonie publică de adio criticului de la Kremlin, după ce mama lui a spus că este șantajată de oficiali pentru a organiza o comemorare secretă.

„Am sunat la majoritatea agențiilor funerare private și de stat, entități comerciale și săli de înmormântare. Unii spun că localurile sunt rezervate, unii refuză să vorbească după ce aud numele lui Navalny", a declarat purtătoarea de cuvânt, Kyra Yarmysh, într-o postare pe X, fost Twitter. , pe 27 februarie.

Echipa lui Navalnîi a denunţat obstacole în calea organizării funeraliilor omului politic pentru ca susţinătorii acestuia să-şi ia rămas bun de la el la Moscova.

Kira Iarmîş a declarat marţi că la una dintre firmele de servicii funerare la care aliaţii lui Navalnîi au sunat li s-a spus că "antreprenorilor de pompe funebre le-a fost interzis să lucreze" cu echipa lui Navalnîi.

Navalnîi, ar fi fost ucis cu un pumn în inimă

Liderul opoziției ruse Alexei Navalnîi a fost ucis cu un pumn în inimă, o tehnică folosită de foștii agenți ai forțelor speciale ale KGB, a declarat pentru The Times, Vladimir Osecikin, fondatorul grupului pentru drepturile omului Gulagu. Înainte, Navalnîi a fost ținut afară la - 27 de grade mai bine de 2 ore și jumătate, în condițiile în care timpul maxim de petrecut afară pentru deținuți este de sub o oră, iar în condițiile unor asemenea temperturi, timpul se scurtează considerabil.

Potrivit lui Osechkin, o sursă care lucrează în colonia penitenciară din Arctica, unde Navalnîi a murit vinerea trecută, i-a dezvăluit că vânătăile găsite pe corpul liderului opoziției sunt compatibile cu această tehnică: „commotio cordis”, o singură lovitură cu pumnul în inimă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ebrahim Raisi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net