Salariul mizerabil primit de o tânără care a aplicat pentru un loc de muncă în Italia. Câți bani i s-au oferit pentru 14 ore de muncă pe zi

O tânără, în vârstă de 24 de ani, a povestit experiența ei, din Italia. A vrut să facă un ban și să se angajeze ca ospătar la un restaurant. Numai că, potrivit fișei postului, ea trebuia să spele și toaletele de acolo: „50 de euro pentru 14 ore de muncă pe zi pentru curățarea toaletelor?”, se întreaba fata. 

Câți bani a primit pentru un job la un restaurant Foto: Shutterstock
Câți bani a primit pentru un job la un restaurant Foto: Shutterstock

Condiții impuse pentru un job în Italia 

O femeie de 24 de ani a rămas de-a dreptul uimită după ce a aplicat pentru un post de ospătar la un restaurant, din Italia.

După interviul de angajare, aceasta a aflat că, potrivit fișei postului, în atribuțiile ei intră și spălarea toaletelor, iar în total trebuie să petreacă 14 ore pe zi, la muncă. Iată ce a declarat aceasta: „50 de euro pentru 14 ore de muncă pe zi pentru curățarea toaletelor?”, potrivit lastampa.it.

Ce salariu i s-a oferit unei studente, în Roma 

Ne amintim și cazul din luna februarie, a acestui an, atunci când o studentă la Roma a aplicat la un anunț de angajare la un supermarket și a fost selectată, dar când a aflat ce salariul urma să aibă a rămas șocată și a refuzat locul de muncă.

După ce a refuzat jobul a fost contactată de managerul magazinului pentru a afla ce s-a întâmplat. Fata i-a spus că nu se aștepta ca salariul să fie de 500 de euro pentru 40 de ore de muncă. Ea a spus că acești bani nu îi ajung și că nu se poate întreține fără 1.000 de euro pentru că trebuie să plătească taxele de la facultate și chiria. 

„Învăț și mă întrețin: 500 de euro pe lună pentru 40 de ore pe săptămână este o bătaie de joc în ziua de astăzi, nimeni nu ar trebui să lucreze în aceste condiții”, a spus studenta. Ea învață la Universitatea Roma Tre la specializarea Științele Educației și a vrut să își găsească un loc de muncă, momentan în care a aplicat la un loc de muncă găsit online.

„Căutăm candidați, chiar și fără experiență, cu excelente abilități de organizare, proactivitate și dorință de spirit de echipă. Oferta se adresează persoanelor care pot începe o perioadă de formare de șase luni cu un salariu cuprins între 500 și 900 de euro pe lună”, scria în anunțul de angajare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Eomania Ucraina UEFA EURO 2024 jpg
image
image
image
image
image
image
Zodia care insala cel mai mult, sursă foto: Pixabay
a0c61ec3 25c9 4f67 a4b0 b6c5c8210168 jpeg
index (2) webp
front farmacista 1 jpg
Avocado FOTO Shutterstock jpg
foto1 dragos la sinaia jpg
baza motociclisti 2 jpg
beach 6292382 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net